Anders HansénRosseau

Anders Hansén, den moderne Rosseau. Den riktige till höger

När vi pratar om träning tänker vi ofta på magrutor och snygga kroppar.

Men vad många inte vet är att konditionsträning är det bästa sättet att träna sin hjärna.

Man kan tycka att det är paradoxalt att det bästa sättet att träna hjärnan är att använda kroppen.

Men under bara de senaste åren har det kommit riktigt tunga vetenskapliga studier som visar att kognitiva träningsprogram inte har några effekter på hjärnans förmåga generellt, säger Anders Hansén.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Läs Viska:s Motion som medicin.

Kommentar  
När man tränar så ökar förbränningen i kroppen och oxideringen. Det jag funderar på är om det kan vara viktigt att kontrollera kroppens antioxidantia förmåga så att den räcker till vid motion. Kanske behöver vissa tillskott av antioxidantia?
Jag upplevde att det var kört, när jag förstod att jag hade schizofreni men kämpade på i många år ändå.
Som nyinsjuknad så var väl rädslan för återfall störst, liksom osäkerheten om framtiden och hur sjukdomen skulle påverka dem.
När jag insjuknade var jag mest rädd att knoppen tog skada. Kroppen tänkte jag inte så mycket på. Om jag hade fattat att jag även var tvungen att träna kroppen, hade jag undvikit diabetes.
Jag började direkt efter psykosen att jogga regelbundet och jag tror det var bra, men det tog ganska lång tid flera år att komma på topp igen intellektuellt. Det är inte bara psykosen som ställer till det utan också depression och sömnsvårigheter. Tror att depression, sömnsvårigheter, ångest och stress är viktigt att uppmärksamma och inte bara röster och vanföreställningar.