Bo Hejlskov Elvén

Bo Hejlskov Elvén, legitimerad psykolog och anlitad som föreläsare världen över, har utvecklat ett arbetssätt för hantering av problemskapande beteende utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt.

Under den pågående psykiatriveckan gav han verktyg för hur man tillämpar arbetssättet i psykiatrin, men även i vardagliga situationer såsom i föräldraskapet.

Läs mer i Smålands Dagblad.

Kommentarer   
Admin1
#3 Admin1 2017-11-16 20:49
Att personalen undviker tillrättavisningar är nog bra. Onödigt att väcka ilska. Bättre att personalen korrigerar felen utan att säga till. Det blir rätt då också i slutänden. Beröm kan vara bättre för att försöka få ett positivt beteende. Har själv tidigare pratat om berömterapi, som motsats till kritik och skäll, som kan utlösa psykoser.
Geta
#2 Geta 2017-11-16 20:41
Föreställ dig en treåring om patienten blir våldsam och kastar möbler omkring sig. Låt konflikten pysa ut.
Admin1
#1 Admin1 2017-11-16 20:19
Tyvärr går nog inte all tvångsvård att undvika. Anledningen är att 75 % har missbruk och vid missbruk kan man bli farlig. Här måste bättre behandling mot missbruk ske för att minska tvångsvården. Hans metodik verkar gå ut på att personalen inte skall bli förbannad eller våldsam. Det är ju bra. Men hjälper säkert inte i alla lägen, men kanske ganska många. Att personalen inte säger saker som patienten kan reta upp sig på är också bra.

Du har inte rätt att posta kommentarer