serin

D-serin, som är en aminosyra, kan förstärka glutamatsignaleringen och kan ge nytt liv åt schizofrenibehandlingen via glutamat enligt en ny studie.

Studien stöder att för liten glutamatsignalering leder till störningarna i hjärnan som är karaktäristiska för schizofreni.

För att aktivera glutamat (NMDA)-receptorer krävs förutom glutamat en kofaktor, som D-serin.

Med försök på möss som hade D-serinbrist uppstod hjärnförändringar liknande vid schizofreni, men när mössen i vuxenålder fick D-serin, så minskades störningarna i deras hjärnor.

Studien stöder glutamathypotesen vid schizofreni och också att medicinering bör vara möjlig även fast glutamatbristen varit långvarig.

Detta bådar gott för de kliniska tester av D-serin som pågår mot schizofreni.

Från Schizophreniaforum.org.

Kommentar  
Har börjat tvivla på D-serin för det kanske bara ger effekt hos de som har för lite D-serin i kroppen och därför inte effekt hos alla.

Quoting Geta:

Man bör inte ha några fördomar när man forskar om schizofreni. Orsaken kan vara något helt överraskande.



Det är nog något helt annat än vad dem tror. När dem får reda på det så omkullkastar det kanske både dopamin och glutamat hypotesen.
Man bör inte ha några fördomar när man forskar om schizofreni. Orsaken kan vara något helt överraskande.
Tänk om de ändå kunde komma på vad DET BEROR PÅ att somliga får schizofreni - så det gick att åtgärda saken. Nu spretar forskningen åt lite olika håll tycker jag.
Inte omöjligt otroligt många svalt på grund av Maos politik. Jag tror att han orsakade fler dödsfall än Stalin och Hitler tillsammans. Ibland svalt väl nästan hela kommuner ihjäl under Maos tid.
I Kina har det varit många fall av schizofreni på senare år i alla fall bland kvinnor. På grund av Maos politik svalt invånarna för inte så länge sedan. Kan det finnas ett samband?
sitter man och deppar över en diagnos, minskar hjärnaktiviteten och det kallas för kognitativa besvär...men är endast ett resultat av för liten aktivering. Hjärnan behöver utmaningar för att utvecklas och vara frisk.
hjärnan e som övriga kroppen...styrketränar man får man mera muskler, skadar man sig läker benen ihop osv

Quoting Geta:

Kan det då bero på vad våra förfäder har ätit att vi får schizofreni-epigenetiskt?



Inte omöjligt att svält hos en förfader kan öka risken för schizofreni hos efterlevande. Intressant vinkling, Geta!
jag tror att signalsubstans halterna är beroende av vilka hjärndelar som är aktiverade, en som söker andlig kontakt, torde ha liknande förändringar som en som är schizofren