Abilify Maintena, som är Abilify depåinjektion, finns redan i Sverige.

Det irländska läkemedelsföretaget Alkermes har gjort sluttester på en egen version av Abilify depåinjektion för en månad (antagligen billigare än Abilify Maintena), men de skall nu utveckla Abilify depåinjektion för 2 månaders effekt.

Läs mer hos Boston Business Journal.

Kommentar  
Abilify depåinjektion för 2 månader befinner sig nu under ansökan i EU:
https://www.fiercepharma.com/pharma/fda-accepts-otsuka-lundbeck-filing-long-acting-schizophrenia-drug-teeing-april-decision-date
Trevicta som är en depåvariant av Invega ger effekt i 3 månader.
Waow ok. vilka beredningar ger längre depot effekt än 2 månader?

Känner till att man kan mäta och hitta en del injecerade dopingmedel efter något år men det har knappast en jämn plasmaprofil.

Det borde ju kunna vara ganska optimalt om plasmanivåerna är relativt stabila såpass lång tid för den som inget annat än att försöka glömma delar av sin sjukdom för en tid.
Aripiprazol laurate är mer fettlösligt och stannar kvar längre vid injektionsstället och därför får man en större depåeffekt. Det finns exempel på det tidigare för depåinjektioner att större fettsyror ger längre depåeffekt.
Tack då förstår jag lite bättre. Halveringstid på runt 36 dagar.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aripiprazole_lauroxil
https://en.wikipedia.org/wiki/Aripiprazole_lauroxil
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Aripiprazole-lauroxil

Har dock lite svårt att greppa på hur plasmaprofilen kan vara så jämn under 2 månader. Är det ett enzymsystem som är blockerart, eller är det bara mina egna tankebanor som är så ojämna att tänka på att en injektion faktisikt kan ge jämna plasmanivåer i 2 månader. Kan inte påminna mig att ha sett något liknande tidigare. Men men allt går väl framåt kan man väl gissa..
Jag tror de kopplat en fettsyra (laurylsyra) till aripiprazol, vilket ger en längre depåeffekt. Det är en känd och gammal princip.
Denna har jag. rent prompt vore d(ET) en fördel...

slipper jag ränna där :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hur kan det fungera i teori och praktik? En liten kapsel inunder huden med gradvis frisättning kan man ju tänka sig. Men finns det andra metoder i praktiken?
Abilify depåinjektion för 2 månader befinner sig under granskning i EU:
https://www.realtid.se/telegram/ema-inleder-godkannandegranskning-av-lundbecks-intravenosa-behandling-mot-schizofreni/
I USA finns Aristada depåinjektion, som är en depåinjektion av Abilify. Nu har ansökan skett om 2 månaders effekt av en injektion av Aristada.

www.streetinsider.com/Corporate+News/Alkermes+plc+%28ALKS%29+Submits+ARISTADA+sNDA+for+Schizophrenia%3B+Receives+USPTO+Notice+of+Allowance+on+Related+Patent/11911838.html