Braeburn

Braeburn Pharmaceuticals har övertagit rätten att utveckla Risperdal, som ger effekt i 6 månader via ett implantat.

Implantatet sätts in under huden och principen används redan för två olika läkemedel i USA.

Företaget har också övertagit rätten till antipsykotikat ATI-9242, som är en vidareutveckling av Clozapine, som sägs ha många av Clozapines positiva effekter, men ej biverkningarna.

ATI-9242 tänker de utveckla ett depåpreparat av för företaget är expert på det.

Läs mer hos PRNewswire.

Kommentar  
Risperdal depåinjektion i gel med en månadseffekt kan komma 2017 i USA. Det är nästan just nu mest nyheter om depåinjektioner:
http://www.news-medical.net/news/20150505/Indivior-reports-top-line-results-from-RBP-7000-phase-3-trial-for-treatment-of-schizophrenia.aspx
Implantat är inte så dumt för får man allvarliga biverkningar kan man nog snabbt operera bort implantatet. Kanske bör det förses med ämnen som gör att den syns bättre i röntgen.
OK Admin! Tack för info! :-)
Det finns en hel del mindre läkemedelsföretag, som satsar på depåpreparat för att risken är liten för misslyckande och ekonomiskt kan det bli storslam. Egentligen smartare än satsa på nya preparat där 95 % misslyckas.

Tidigare har en ny variant av Clozapine misslyckats för att effekten var otillräcklig. Men tester av nya antipsykotika kan misslyckas om deltagarna har för lite symptom.

Sedan har det på senare år kommit en helt ny typ av läkemedelsföretag. De köper upp misslyckade antipsykotika t.ex och kollar om det finns en mindre grupp kanske 10-20 % som får bra effekt. När man testar nya läkemedel och säger att de saknar effekt, så gäller det enbart om man ger dem till alla. Det kan finnas en mindre grupp som får bra effekt men de försvinner för alla andra får ingen effekt.
Intressant! :-)
(Jag har inte hört talas om detta läkemedelsbolag tidigare…)