Den amerikanska myndigheten FDA har godkänt antipsykotikat Rexulti, som innehåller brexpiprazol.

Rexulti är godkänt mot schizofreni och för tilläggsbehandling mot depression.

Det är läkemedelsföretagen Otsuka och Lundbeck, som ligger bakom preparatet. Läkemedlet kommer att finnas i USA i augusti dvs efter en månad.

En fördel med preparatet är mindre akatisi, men viktuppgången är högre än för Abilify.  Preparatet är annars likt Abilify.

Läs mer hos Yahoo News.

En hemsida med "FASS-text" finns för Rexulti här 

Kommentar  
Rexulti kan bli godkänd i EU i mitten av 2018:
https://www.ptcommunity.com/wire/lundbeck-and-otsuka-s-brexpiprazole-adult-patients-schizophrenia-accepted-review-ema
Rexulti kan kanske bli godkänd i EU under 2017:

http://www.va.se/telegram-fran-direkt/?NewsId=3912950:6E3CE3D6-AF14-4FD4-94A7-7BAB8DACE9E7
Rexulti nu godkänd för underhållsbehandling vid schizofreni dvs långtidsbehandling.

http://www.empr.com/drugs-in-the-pipeline/fda-to-review-rexulti-as-maintenance-therapy-for-schizophrenia/article/471954/
Rexulti ger mindre akatisi, men på trötthet och viktökning har Vraylar mindre problem.

Rexulti håller på att testas mot PTSD. Intressant för PTSD förekommer vid schizofreni också.

Viktökning: Rexulti > aripiprazol > Vraylar
Trötthet: aripiprazol > Rexulti > Vraylar
Akatisi: Vraylar > aripiprazol > Rexulti



Från:
http://www.psychiatrictimes.com/major-depressive-disorder/abcs-dopamine-receptor-partial-agonists/page/0/1
Rexulti kan vara ett preparat för de som fungerat bra på de flesta nya antipsykotika utom Abilify. Rexulti liknar ju de andra nyare preparaten också och är ett mellanting mellan dem och Abilify.
Intressant information om Rexulti. Dopaminstimuleringen är 43 % jämfört med Abilifys 61 % och dopamin har 100 %. En skillnad är att Rexulti har också effekter på serotonin och adrenalin receptorer och liknar därför andra nyare antipsykotika mer än vad Abilify gör.

http://ajp.psychiatryonline.org/doi/abs/10.1176/appi.ajp.2015.15060741?journalCode=ajp
Viktökning och rastlöshet vanligaste biverkningarna.

The mechanism of action of brexpiprazole is unknown. However, Otsuka and Lundbeck say its efficacy may be mediated through partial agonist activity at serotonin 5-HT1A and dopamine D2 receptors, and antagonist activity at serotonin 5-HT2A receptors.

http://www.pharmaceutical-journal.com/news-and-analysis/news-in-brief/fda-approves-brexpiprazole-for-schizophrenia-and-depression/20068985.article
Om Rexulti:

"Schizofreni och egentlig depression kan vara handikappande och kan i hög grad störa vardagen", säger Mitchell Mathis, MD, chef för avdelningen för psykiatri produkter i FDA: s Center för drogutvärdering och forskning. "Mediciner påverkar alla på olika sätt så det är viktigt att ha en mängd olika behandlingsalternativ som finns tillgängliga för patienter med psykiska sjukdomar.

http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm454647.htm
Ja, då kan den vara ett alternativ, men jag undrar om inte cariprazin kommer att vara bättre än Rexulti. Cariprazin påstods ge bättre antipsykotisk effekt än Abilify. Carprazin kan komma snart också liknar också Abilify. Cariprazin blev fördröjd av diskussion om doseringen, men effekten var godkänd.
Jag tål inte Abilify så den här medicinen kan eventuellt vara något för mig. Jag hade stora förväntningar på Abilify när den kom men jag blev besviken.