Kategori: Böcker om schizofreni
Sidor: 286
ISBN: 978-91-977401-0-4

Visningar: 1160

  0 / 0
Dålig Bäst 

Recension

Skriven av Inwatto

 

Jag var lite rädd att boken skulle ge mig flashar från mina egna psykoser och trauman, men det slapp jag. För jag kände inte alls igen mig i Lovisas värld med magitänkande, tvångsritualer och allt vad det heter. Det gjorde att jag kunde ha distans till eländet och läsa och engagera mig i det som händer i boken.

Kanske gjorde bokens stil att man kunde slappna av och lugnt förlita sig på att Lovisa skulle klara sig igenom allt det svåra. Den är kryddad med de senaste psykiatriska buzz-orden på de rätta ställena vilket ger ett gediget intryck. Ingen människa i världen kan hitta på en sån här historia utan att ha levt i den själv.

Det kvarvarande intrycket av boken är att jag är lite smittad av huvudpersonens energi och jäklar-anamma. På så vis är detta ingen tung bok. En bok om negativa symptom hade varit mycket svårare att smälta. Lovisa drabbas av nåt liknande i början av del 3 i boken men man förstår att i hennes fall handlar det om överlevnad, inte om känslomässig tomhet och brist på arbetslust. Hon har det oerhört jobbigt under många år, men man smittas inte av det jobbiga, bara äcklas av det lite för boken är så välskriven och bra att man berörs även om man inte känner igen sig.

Boken slutsåld men finns att låna på 5 bibliotek via fjärrlån

Tillagd:

Du har inte rätt att posta kommentarer