Kategori: Böcker om schizofreni
Sidor: 488
Pris: 138 kr
ISBN: 9780062268853
År: 2013
Länk: Länk

Visningar: 1370

  0 / 0
Dålig Bäst 

Recension

Skriven av Administrator

 

Boken Surviving schizophrenia av den amerikanske psykiatrikern och forskaren E. Fuller Torrey kallas ofta för den schizofrenes Bibel. Den verkar vara den populäraste boken bland brukare i USA.

Dr Torrey är ganska känd för att vara kritisk till den amerikanska psykiatrin, som han tycker är dålig. Det är säkert oftast rätt, men det finns mycket bra vård i USA också faktiskt. Han har också varit gäst i bl.a. Oprah Winfreys show.

Boken är väldigt bra och täcker in i princip allt om schizofreni, även om vissa avsnitt om det amerikanska sjukvårdsystemet känns lite överflödiga.

Det är en väldigt bra uppslagsbok med ett bra register. Olika råd t.ex. att förebygga återfall finns i boken, men eftersom boken är på 488 sidor, så passar den inte så bra som patientutbildning.

För patientutbildning tycker jag "Diagnosis schizophrenia"  och "Schizophrenia for Dummies" är bättre. Negativt är att boken bara finns på engelska och att varje kapitel börjar med ett citat av något slag som jag tycker är störande.

Papperskvaliten kunde också varit bättre, men priset på boken är väldigt lågt. Jag brukar läsa om boken årligen och det är givande faktiskt med en repetition.

Om man bara vill satsa på en bok om schizofreni, så är denna bok det bästa valet. Passar både brukare och anhöriga.

Det finns en sammanfattning på svenska av nyheterna i boken i denna forumpostning.

 

 

Tillagd:

Du har inte rätt att posta kommentarer