Jehovas vittnen

  • Fantasio
  • Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • Ich bin der Bub vom Thüringen
Mer
15 år 6 månader sedan #154467 av Fantasio
Har genom psykiatrin lärt känna en man på 51 bast. Han är trevlig på alla sätt och är liksom jag fotbollsfanatiker. Vi går ofta på match. Allt ifrån Allsvenskan till division fem.

Nu är det så att han är ett Jehovas vittne. Han och hans åldriga mor går ofta till Rikets Sal och lyssnar på nån prälle. Denna sida hos honom gillar jag inget vidare värst, fast jag har aldrig sagt något.

Vad tycker egentligen kyrkor i allmänhet och Jehovas vittnen i synnerhet om människor med psykisk ohälsa? Ett straff från Gud, eller? Nä, jag misstänker att dom är fördömmande. Är själv icke-troende.
Mer
15 år 6 månader sedan #154481 av mopa
Svar från mopa i ämnet Jehovas vittnen
Vet inte så mycke om Jehovas vittnen. Dom ringer på dörren ibland, o lämnar sina tidningar.
Mer
15 år 6 månader sedan #154484 av Saari
Svar från Saari i ämnet Jehovas vittnen
Stör Jehovas-sidan dig, på vilket sätt? Försöker han pracka på dig religionen? Om inte annat så tycker jag att du inte behöver lägga ner så mycket energi på hans trosbekännelse.

Jag växte upp med barn som var Jehovas vittnen. Det funkade bra. De var inte direkt annorlunda än andra barn och deras föräldrar kom ibland över och delade ut sina skrifter, men det var inte heller ett problem. Vi tog emot dem fast vår familj hörde till svenska kyrkan.

Vissa församlingsmedlemmar är mer sektlika än andra, jag har träffat många liberala Jehovas vittnen som lever lite annorlunda än de som är strikt religiösa. I grunden handlar det bara om tro egentligen. Jag tycker att alla ska få ha sin tro, men problemet med sekter är ju just det att många far illa, särskilt barn i och med mobbing och att man inte riktigt får beblanda sig i samhället.

Jag brukar ha livliga diskussioner med de som är Jehovas vittnen, jag tycker att det är roligt med religion men jag stödjer inte dem på något vis mer än att jag ökar deras chanser för att få leva för evigt med Gud genom att ta emot deras skrifter.

Är det inte Livets ord som anser att allvarliga sjukdomar, störningar och syndrom är ett straff från Gud? Eller tycker Jehovas vittnen också så?
Mer
15 år 6 månader sedan #154492 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Jehovas vittnen
:lol: I förra lägenheten jag bodde, så Ringde två Jehovas vittnen på min dörr och jag öppnade. Jag sade kom in! Jag bjöd dem på kaffe och min nuvarande särbo var hos mig då. Vi hade ännu då inte blivit sambo, så jag snackar här sent 80 tal.

Nåväl, de satte sig i mitt kök och jag hämtade Bibel och Bibelkonkordans (Biblisk uppslagsbok) och började prata med dem, en ung tjej och en ung grabb! Jag pratade med dem om Bibeln och vad jag själv kände var rätt för mig och förklarade det för dem. När de skulle gå, sade den unge mannen samtidigt som han tog mig i hand, Sådan undervisning har inte vi fått! Detta med övertygelse i rösten! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
15 år 6 månader sedan #154500 av Geta
Svar från Geta i ämnet Jehovas vittnen
Jag brukar också ta emot deras tidningar när de kommer.
Har släktingar som är Jehovas vittnen. Vi umgicks ganska
mkt förr i världen. Det var kanske inte så strängt då att
de inte fick ha samröre med andra utanför gruppen.
De har varit mycket intresserade av alternativ medicin och
hälsa.
Mer
15 år 6 månader sedan #154527 av spasy
Svar från spasy i ämnet Jehovas vittnen
Jag hade för ett par år sedan återkommande besök av ett par från Jehovas vittnen. De var mycket trevliga och vi talade om lite av varje, de slutade att komma då de insåg att jag inte var intresserad av deras religion.