Evolutionsteorin ifrågasatt....

Mer
13 år 10 månader sedan #304284 av Melun
Mer
13 år 10 månader sedan #304286 av Geta
Jag tvivlar också på evolutionsläran.....varför finns aporna kvar
om de har utvecklats till människor och varför utvecklas inte
människan vidare till något annat?
Mer
13 år 10 månader sedan #304289 av lärjungenMatteus
6 Jesus sa till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig.
Mer
13 år 10 månader sedan #304293 av um hum
:mrgreen:
Hur förklarar du alla fynd av våra förfäder Melun?
sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4nniskans_utveckling

Geta, evulotionen är ett resultat av naturligt urval, dvs den starkaste, den med bäst egenskaper överlever och förökar sig. Aporna finns kvar så länge dom har förmågan att överleva. Inga arter försvinner bara sådär för att det finns en ny art! Antingen måste den nya arten ha ihjäl den gammla (vilket antagligen är vanligt i människosläktets utveckling) eller så ändras klimatet eller så inträffar naturkatastrofer. Anledningen till att en art utrotar en annan beror oftast på att de konkurerar om samma tillgångar eller att den ena äter upp den andra (alt att den ena arten orsakar den artens död indirekt, genom att ex förstöra dess habitat- miljöförstöring t.ex.)
Shimpanserna är INTE våra direkta förfäder, vi har en gemensam förfader men vi har utvecklats åt olika håll.

Vi homo sapiens som bor utanför afrika har 1-4% neandertalargener! Vi har altså blandat oss lite med en släkting som inte är en direkt förfäder till homo sapiens :) Så helt utdöda är inte alla andra människoarter.

www.sciencemag.org/special/neand ... omics.html

Jag tror inte att nenadertalarmän våldtog homosapienskvinnor i så stor utsträckning att det lämnar så stora spår på genetiken. Har egna teorier.

1. Homo sapiens var få i antal utanför afrika och för att undvika inavel och att dö ut tog framförallt homosapiensMÄN neandertalarkvinnor och skaffade barn. Hade en homosapienskvinna skaffat barn med en utomstående man hade INGEN annan tagit hand om barnet= avkomman blir utstött/dör.
(Tillägg- För att barnet ska bli legitimt måste det skyddas av en man med relativt hög status, p.g.a. att grupperna (väl) styrdes av män. Det hade aldrig accepterats att en kvinna fick välja in en neandertalar man då han skulle ses som ett hot. Man kan se detta även idag- fadern vill välja sin dotters man. Kvinnan flyttar till mannen.)

2. 1-4% neandertalargener har gett bärarna fördelar gentemot de renrasiga homosapiens. Helt enkelt, en liten del neandertalare gjorde människan effektivare, på något sätt.
Mer
13 år 10 månader sedan #304296 av Melun
Raderat
Mer
13 år 10 månader sedan #304299 av um hum
Melun ovan,

Vetenskapen har förklarat fynden, nu är det din tur att förklara.
Vad är det som får dig att tvivla? Lägg upp teorier och fakta tack.