Den "Oförlåtliga synden" Mark 3:28-29 ( Diskussion med en präst)

Mer
5 år 6 månader sedan - 5 år 6 månader sedan #1089475 av Crusader
Hej

Nissegossen tog upp en väldigt bra passage i bibeln i min tråd "Frälst"

Passagen är Markus evangeliet 3 : 28-29 (Läs från 20 till 29 för att få hela kontexten)

Jag undrade detta när jag blev frälst .... Jag tänkte oj oj oj tänk om jag inte får syndernas förlåtelse. Så jag vandrade in i kyrkan i mitt område och biktade mig och prästen lovade att allt skulle bli bra.

Nu påminde Nissegossen mig igen om denna passage i bibeln som faktiskt är väldigt viktig. För det spelar ingen roll hur ledsen och ångerfull du är , om du har begått synd mot den heliga ande som det står i passagen så är du portad från GUDS himmelrike för evigt ......

Så kunskapstörstig och nyfiken som jag är så gick jag in på Svenska Kyrkans Jourhavande Präst chatt och rådfrågade en präst angående denna viktiga passage.

Här är våran diskussion :

Präst Välkommen till jourhavande präst

Jag : Jag har en fråga angående synd

Präst : Fråga på!

Jag : I Markus 3 28-29 så talas det om synd mot den heliga ande.

Jag : Så detta är alltså den enda synd som får dig portad från himlen?

Jag : Alltså oförlåtlig

Präst : Samtidigt så säger Jesus att "den som kommer till mig ska jag inte visa bort ", bibeln är ju inte alltid entydig. Just i Mark står det så , och i Matt 12:31 , samtidigt så står det på andra ställen i bibeln att inget kan skilja oss från Guds kärlek.

Präst : Men läser du bara de där två verserna så är det ju så dom måste tolkas , men jag tror att vi måste se alla bibelverser i en större helhet.

Jag : Okej jag förstår. Men det är lite lustigt att man tolkar vissa passage i bibeln "bokstavligt" och andra inte. Men det jag undrar med just Markus 3:28-29 är : vilken synd i typ mitt dagliga liv kan ses som en synd mot den Heliga Ande ??

Jag : Alltså kan du ge ett exempel ? En synd mot den Heliga Ande.

Präst : Väntar du lite så ska jag läsa verserna runtomkring så jag friskar upp mitt minne

Jag : Okej

Präst : Jag skulle säga att i det dagliga livet, så som jag tänker det gör vi inget för att synda mot den heliga ande. Det verkar som, om jag tolkar bibeltexten, att det som är att synda mot heliga ande är att förneka Guds Andes godhet. Att hävda att Guds ande är ond och en demon. Det är ju det som skett tidigare i bibeltexten.

Jag : Okej det är ju precis det som står bokstavligt i passagen ....

Jag : 1 Sekund låt mig tänka

Jag : Okej är detta rätt ? :

Jag : Om man bevittnar ett mirakel och förkastar detta , är det en synd mot den heliga Ande ?

Präst : Nu blir det väldigt spontana svar, men jag skulle säga nej, Jag skulle säga att det handlar om att mer uttryckligt förneka den heliga Andes godhet och kärlek. Men jag ska ärligt säga att just heliga Ande och synd mot denna inte är mitt specialområde.

Jag : Jag känner att jag måste få ett svar om just denna passage, för så som jag ser det så är denna passage väldigt viktig eftersom denna synd förlåts inte. Vart ska jag vända mig ?

Präst : Jag skulle rekommendera att du tar kontakt med en präst där du bor som har möjlighet att engagera sig lite mer och gå mer in på djupet i frågan.

Jag : Ursäkta att jag frågar , men är det en präst jag talar med ?

Präst : Det är det. Men vi som präster har lite olika specialområden beroende på vilken inriktning vi har på våran utbildning. Jag har kollegor som skulle kunna ge dig betydligt bättre svar på din fråga än jag kan.

Jag : Okej. Ska jag ta kontakt med prästen i församlingen där jag bor eller har du en specialist kollega inom området som jag kan komma i kontakt med ?

Präst : Ta kontakt med någon i församlingen där du bor. Vi vet oftast var vi ska hitta kunskapen även om vi inte själva är experter på just det området.

Jag : Okej tack. Som avslutning kan du be en bön för mig? Mitt problem är att jag söker kunskap som jag kanske inte borde söka. Jag har ett ego och ett driv som söker svar hela tiden, så jag undrar om du har en bön för frid och ro för mitt psyke ?

Präst : Vill du att jag ber i text här , eller för mig själv ?

Jag : I text om du kan så jag kan upprepa bönen här hemma i lugn och ro.

Präst : Gud, du som ser och känner oss fullt, led oss på de vägar vi ska gå, och led oss bort från vägar som är farliga för oss. Hjälp oss att se utanför oss själva, men också minnas att vi är dina älskade barn. Ge oss frid och ro. I din sons namn. Amen

Jag : Amen. Tack så mycket, Guds frid vare med dig !

Präst : Och med dig!

Jag : Trevlig kväll , hej då



The End




Lux Omnia Vincit. In Lumine Tuo Videbimus Lumen. Amor Vincit Omnia Et Nos Cedamus Amori.
Last edit: 5 år 6 månader sedan by Crusader.