The Higher Self

Mer
5 år 6 månader sedan - 5 år 6 månader sedan #1090855 av Crusader
Hej alla underbara människor !!!

Ni känner säkert igen begreppet " The Higher Self " ( Speciellt ni som utövar yoga eller är med i någon New Age rörelse.

Låt oss begrunda vad Religiösa betraktelsesätt och fysiken anser om vad " The Higher Self " är :

Kristendomen : Alla varelser speciellt individen inrymmer ett brottstycke av Den Heliga Ande, vilket knyter oss samman med " The Higher Self " ( Guds Helige Ande ). Kristendomen är väldigt Objektiv och kortfattad angående detta till skillnad från andra trosföreställningar. ( Däremot finns det oändliga exempel från olika passage i Bibeln hur "The Higher Self" verkar och manifesterar.

Islam : Inom islam så har " The Higher Self " en väldigt viktig anslutning till en "titel" som används för att beskriva Profeten Muhammad. Titeln är : ( På Svenska ) " Den person som har uppnått perfektion ". Inom den "mystiska" gren inom Islam ( Sufismen ) så anses " The Higher Self " ( Al-Nafsul Mud’ma’inah ) betyda rent kortfattat att " The Higher Self " ( Det gudomliga ) Vet vad din existens och "öde" går ut på, vilka problem och rädslor du har. Om du tillåter och inte motarbetar detta gudomliga så kommer det " Higher Self " att vägleda dig till allt du behöver lära dig i ditt jordliga liv. Motsvarande " The Lower Self " ( Det Satanistiska ) kommer få dig att tro på alla orimliga ting , det kommer att få dig att tro att du inte är vållande till orättvisa och det kommer "resonera" med dig om att inse dess synpunkt.

Sedan så har vi ett till begrepp inom Islam som kallas för Fana ( Också en del inom Sufismen ) som går ut på att annihilera ditt ego och uppnå en enighet med GUD.

Hinduismen : Inom Hinduismen så är " The Higher Self " detsamma som något som kallas för "Jiva" ( Den odödliga själ som existerar hos alla levande varelser, och som överlever den fysiska döden ). " The Higher Self " är inte ett individuellt objekt som en person besitter, utan själva upplysningen som vi mottar genom att "uppfatta" vad som faktiskt kommer hända när vi blir "medvetna" av själva jaget. Och genom en "självkännedom" ( Yoga, meditation )så kan man uppnå frälsning och bli ett med " The Higher Self.

New Age : Inom New Age så är " The Higher Self " en process att uttänja själva egot till ett GUDS likt tillstånd. Och " The Higher Self " anses också vara ett så kallat jordiskt "Higher Self" alltså ett individuellt men också ett gemensamt " Higher Self ". New Age lär att genom att öva att komma i kontakt med ditt individuella "Higher Self" så kan du manifestera din inre verklighet till en fysisk manifestation i det jordiska, i förbund med det världsliga "Higher Self".

Fysik ( Kvantfysik, läran om hur energi beter sig ) : Inom kvantfysiken så är " The Higher Self " något som kallas för "Kvantfält" ( QFT, Quantum field theory , eller bara refererat som "The Field ") Jag kan snacka i en evighet om kvantfysik men ska försöka hålla mig kortfattat. När kvantfysiken beskriver " The Higher Self" ( QFT ) Så utgår den från sina experiment att ljus och materia båda kan vara i vågform och partikelform (solid form) och att våran hjärna genom att "observera" dessa påverkar om dom ska befinna sig i partikel eller vågform. Detta betyder att hjärnan uppfattar frekvenser och sedan att observera dessa genom vår sinnen ( Tex Syn) så kollapsar detta vågformen hos ljus och materia. Alltså med andra ord , det finns vågfält " The Higher Self" som hjärnan ständigt laddar ner information av , och sedan gör om till solid materia som vi sedan ser som objekt ( Tex , andra människor, träd , djur osv ). Den bevisar också att "The higher Self" bara kan förnimmas i ett 3Dimensionellt perspektiv. Ett holografiskt Universum.

Lång tråd Tack för alla er som tog er tid att läsa genom den !!!

Guds Frid Vare Med Er !!!




Lux Omnia Vincit. In Lumine Tuo Videbimus Lumen. Amor Vincit Omnia Et Nos Cedamus Amori.
Last edit: 5 år 6 månader sedan by Crusader.