Gud har gett oss fler än fem sinnen

  • Fantasio
  • Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
  • Ich bin der Bub vom Thüringen
Mer
4 år 8 månader sedan #1173708 av Fantasio
Jag är övertygad om att vi kan kommunicera, eller vad man ska säga, utan ord och över långa avstånd. Ett sjätte sinne? Och de döda tror jag tittar till oss lite då och då. Människor som vill framstå som rationella och upplysta fnyser åt sådana påståenden, de vet tydligen bäst. Min pappa opererades i tio eller om det var tolv timmar på ett universitetssjukhus i början på 90-talet. Han fick ringa (jag vet inte hur många samtal) innan operationen och han ringde mig. Han överlevde. Jag satte på radion av någon anledning en stund efter samtalet och min barndomsidol Robert Broberg sjöng låten "Spring inte så fort, pappa", alltså under operationen. Jag hade aldrig hört den förut. Jag orkar inte lyssna på den igen, det går inte. Jag lyssnade normalt sett inte på radio, möjligtvis radiosporten.

Jag har en syster som varit död i ca tre och ett halvt år. Jag fick ett infall tidigare i år och kollade i ett par högar i bokhyllan och hittade ett papper från begravningen med verser, eller vad det kallas. Jag skulle även rensa på mitt ostädade köksbord och hittade ett papper med "info" om dödsfallet. Det hade kunnat åka i soporna, men jag vecklade ut pappret och började läsa. Detta hände när jag hade en "sämre period".

Jag har aldrig upplevt spökerier, men har vaknat med en känsla av att en speciell person kommit till mig i drömmen, en känsla som dröjt sig kvar rätt länge. Det behöver inte betyda ett dugg, men jag vet vad jag tror. Jag tror att vi har förmågor, kalla det gärna ett sjätte sinne. Dessutom har jag sett min närmaste framtid och vad jag sett skrämmer mig, men jag kan inget göra. Fri vilja, existerar det? Fast det är en annan diskussion.
Mer
4 år 8 månader sedan #1173712 av notwoodstock
Jag är tacksam för att jag har en fast tro.

Och jag har upplevt många sådana upplevelser, fast dom finare räknar jag som en Guds ynnest. Jag vill inte skryta om sådant, för dom kan för mig snarare vara en vittnesbörd om en Gud, som älskar oss.

Två gånger, när jag varit i vårdsammanhang, så har jag på ett underbart sätt hört Eva Dahlgren med ”Ängeln i rummet”.

”Söken först Guds Rike, och Hans Rättfärdighet.”
Mer
4 år 8 månader sedan #1173717 av Kn@sen
Ni kan kanske förlåta mig för att jag skriver i denna tråd då jag är en sann ateist.
Har tidigare upplevt saker som inte går att förklara och kommer inte försöka heller.
Det köper jag.
Jag tror heller inte på slumpen egentligen, men jag har en tro på något större än människan och
det beror främst på att evolutionsteorier har vissa luckor och den alltid så passande felande länken.
Mer
4 år 8 månader sedan #1173724 av Geta
Jag tror också på ett sjätte sinne. Det är mycket som vi inte kan förklara.
Mer
4 år 8 månader sedan #1173759 av krokus
Medicinering med Abilify har tagit bort mitt sjätte sinne. Det är lika bra.

För er som är intresserade finns en bok som heter "Slumpen är ingen tillfällighet". Mycket bra! Tyvärr är den svår att få tag i. Jag hittade den på bokbörsen tack vare sodergardfia här på Viska.
Mer
4 år 8 månader sedan #1173762 av Geta
De har bett för mig i baptistkyrkan att mitt sjätte sinne ska försvinna. Tror att det har gjort det.