Nästan klart, pappa blir min nya gode man!

Mer
4 år 2 månader sedan #1219586 av Richard
Min nuvarande gode man, Karin, utsågs av tingsrätten för ca 10 år sen när jag ansökte om en god man. Hon har varit extremt bra, hon har bl.a. jobbat på bank tidigare o är 100% pålitlig. Men jag tror hon är runt 85 år o har nu lagt ner sitt arbete med att vara god man.

Min pappa har nu lämnat in en ansökan om att bli min nya gode man. Det ska bara godkännas av tingsrätten. Han var god man åt min farmor när hon var dement, så han har lite erfarenhet av att vara god man.

Jag är väldigt nöjd med detta! Istället för att man ska lära känna någon ny o bygga upp ett förtroende för.
Mer
4 år 2 månader sedan #1219615 av Fantasio
Det var goda nyheter.
Mer
4 år 1 månad sedan #1225598 av Richard
Mer
4 år 1 månad sedan #1225619 av zoegas
Jag ska försöka bli av med min gode man. Hon är bra men jag känner mig inte vuxen med god man.

Åk hem, Packa och lämna planeten!

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Mer
4 år 1 månad sedan #1225656 av Richard
Ja, man känner sig ju lite efterbliven att behöva ha en god man. Men jag kan inte hantera pengar. Innan jag fick min gode man, eller dam, så hade jag dragit på mig skulder på runt 80 000 kr. Bl.a. en massa svindyra SMS-lån. Min gode man sa; -Nej, det här går inte.. Men jag fick hjälp o blev kvitt skulderna, så tog hon på sig uppdraget att bli min gode man. Jag har spärrat mig på alla lånesajter nu, o som tur är har jag aldrig lockats av spel o casinon. Nån trisslott i månaden kanske, som jag får från SIFO o Myndigheten för delaktighet, eftersom jag är med i deras undersökningar.

Det funkar bra nu, får en mindre summa 2 ggr i veckan, samt en lite större summa på ICA-kortet varje månad. Det funkar bra, o jag har dragit ner på ölen nu, men jag röker ett paket cigg om dagen. Jag har aldrig fått ett nej till extrapengar av min gode man, förutom när jag ville köpa en bil... Men nu kör jag inte ens bil p.g.a. mina mediciner, men jag får behålla körkortet för min psykiater, de har skyldighet att dra in körkort om patienten anses olämplig att köra bil.

Jag fick ett mail från Försäkringskassan med ekonomin, jag har rätt hög sjukersättning, runt 13 700 kr efter skatt, varav ca 900 kr är bostadstillägg. Men som sagt, kan inte hantera det själv...
Mer
4 år 1 månad sedan #1225662 av Geta
Den summan borde du klara dig på!