KBT på nätet ska hjälpa fler med dysmorfofobi Mår du dåligt över ditt utseende?

Mer
5 år 2 månader sedan #1123441 av Nissegossen
Dysmorfofobi, självupplevd fulhet, är ett tillstånd som drabbar en till två procent av befolkningen. Men trots det är det få som söker hjälp.

Nu vill svensk psykiatri ändra på detta. I en ny satsning ska fler drabbade erbjudas KBT – över nätet.

– Det här innebär att många fler får tillgång till adekvat behandling med stöd i forskning, oberoende av vart i landet man bor, säger psykologen Sigrid Elfström
www.expressen.se/halsoliv/psykologi/kbt-...er-med-dysmorfofobi/

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
5 år 2 månader sedan #1123454 av Drummer
Människor med Dysmorfofobi är ganska vanligt. Jag träffade en gång en tjej på en fest som led av att hon såg ful ut. När man såg henne så såg hon ut att vara en skönhet och som en fotomodell. Människor med denna diagnos ser sitt utseende i detalj
Mer
5 år 2 månader sedan #1123456 av Geta
Det underliga är att det är unga människor som har den här åkomman. Åldern då de är som snyggast. Varför hör man aldrig att åldringar har de här problemen. Åldringar som kan se ut som fågelskrämmor.
Mer
5 år 2 månader sedan - 5 år 2 månader sedan #1123458 av Drummer
Dysmorfofobi är en inbillning att man har en utseende defekt som för lång näsa, viktproblem, fult hår eller utstående öron mm.

Visst kan vissa inbillningar vara lite sanna men man överdriver dom
Last edit: 5 år 2 månader sedan by Admin1.
Mer
5 år 2 månader sedan #1123460 av Geta
Ja, de låter operera sina näsor. En plastikkirurg förlorade nyligen sin legitimation, då han förstört många näsor med sina operationer. Patienterna har fått svårt att andas efteråt.
Mer