Färre mattetimmar kan minska självmorden

Mer
4 år 7 månader sedan #1182582 av Nissegossen
Debattören: För få pratar om sambandet mellan psykisk hälsa och goda skolresultat
www.aftonbladet.se/debatt/a/pLbz06/farre...n-minska-sjalvmorden

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
4 år 7 månader sedan #1182588 av Loni
Hemskt. Prestation värderas mera än den psykiska hälsan. Vidrigt brott mot dagens barn och ungdomar. Att en i veckan begår självmord. Herregud. Bara i Sverige.
Mer
4 år 7 månader sedan #1182593 av Geta
Tvivlar på detta. Trenden är att minska på kraven i skolan. Det ska inte finnas några betyg och inga läxor. Förr klarade skoleleverna de krav som fanns. Idag är det nog för mycket annat som lockar.
Mer
4 år 7 månader sedan #1182597 av IngeF
Om man fjerner kravene på videregående, så blir sjokket bare større senere. Har selv vært sensor for høgskolekandidater som knapt behersker grunnleggende skriftlig norsk. Det blir tungt om man ikke mestrer basisfagene når man kommer på høyere utdanning. At høyere utdanning ikke passer for alle, er en ganske annen debatt.
Mer
4 år 7 månader sedan #1182598 av Geta
Förr kunde man få sluta efter årskurs 7 och därmed börja jobba. Då fanns inte de här problemen. Då fanns det arbeten för outbildade.
Mer
4 år 7 månader sedan #1182600 av IngeF
Faktisk er det fortsatt slik at en god del av dem som faller fra videregående blir absorbert inn i bransjer som varehandel etc. Frafallet på videregående har ligget stabilt på rundt 30 % i årevis, og frafallet er desidert størst på yrkesfag. Er klar over at jeg kaster stein i glasshus gitt min bakgrunn, men det har skjedd en stor overakademisering i Norge på bekostning av yrkesfagene, med det resultat at utdanning devalueres. Kortere utdanningsforløp har mange fordeler, ikke minst at man får lavere studielån og raskere kommer ut i full jobb.