Lina, Kim och Andreas äter mat som de hittar i soporna

Mer
4 år 2 månader sedan #1217520 av Nissegossen
Äckligt och tidsödande – eller klimatsmart, spännande och ekonomiskt?

Expressen har pratat med Lina, Kim och Andreas, som gräver fram och äter mat som andra slängt i soptunnan.

– Min tumregel är att lämna det lite finare runt containern än vad det var när jag kom. Senast hittade jag jättemycket lakrits och yoghurt, berättar arbetssökande Lina Öman, 23, från Karlskrona.
www.expressen.se/nyheter/klimat/lina-kim...de-hittar-i-soporna/

Mat intelligent, eller dumdristigt?

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
  • PsychoWard
  • Besökare
  • Besökare
4 år 2 månader sedan #1217522 av PsychoWard
verkar inte så attraktivt att ta det i munnen som andra har slängt, men visst har jag hittat andra guldklimpar bland soporna. "dumpster diving" på Engelska. www.youtube.com/results?search_query=dumpster+diving

finns pengar i sopor. inte konstigt att maffian tar kontroll över verksamheten ofta. i Sverige är det kommunkärringarna som har avtal med olika företag. på den kommunala hemsidan där jag bor så påstår kärringarna typ att man inte får slänga skräp från sin trädgård någon annanstans än dit de pekar en, men de vet inte vad de gör!

www.youtube.com/results?search_query=scrap+recycling
Mer
4 år 2 månader sedan #1217523 av Clean
Jag vet en som blev matförgiftad. Så är det kött laga det länge och väl. Och är det grönsaker skölj dom noga. I ett år levde jag enbart på det. Men sen tröttna jag. Spendera tid på att få mat. När jag behöver inte bry mej så mycket om mat. Men ett år var det. Dessutom tar vi mat från hemlösa. När jag har råd att köpa själva.
  • PsychoWard
  • Besökare
  • Besökare
4 år 2 månader sedan #1217524 av PsychoWard
frågan är vart man ska slänga mat som man t-ex förgiftat genom att spillt typ bensin eller något på det, om inte i soporna...

finns det risk att folk går där och äter så är det ju rätt bra om det blir mer känt att de håller på så.
Mer
4 år 2 månader sedan #1217526 av Clean
Javisst det är en risk. Eller salmonella smittat. Men dom flesta butiker i storstäderna känner till dumpster diving. Det är mera i mindre orter det finns fler risker.
  • PsychoWard
  • Besökare
  • Besökare
4 år 2 månader sedan #1217530 av PsychoWard
inte bara butiker som slänger grejjer. här jag bor så är det ett stort soprum som töms kanske två gånger i veckan, är en pizzeria i samma kvarter.

en gång låg det en dunk med begagnad frityrolja som väntade på mig. det var i samband med att jag tältade och behövde bränsle för eld. dessutom plåtburkar kan jag få massor! gjorde en vedkamin med såna. hade stuprör som skorsten och stora plåtburkar som isolering typ