Region Skånes psykiatriambulans får större upptagningsområde (Region Skåne)

Mer
  • Pimed
  • Besökare
  • Besökare
3 år 6 månader sedan #1291540 av Pimed
Bemannas av "ambulanssjuksköterska och en psykiatrisjuksköterska"! Vid akuta fall behöver man nog lugnande. Hur hanterar dom det så det inte spårar ur? Har dom befogenheter att ge lugnande. Tänker det blir svårt senare för läkaren att förstå vad som är problemet då lugnande tillfälligt nollställer till ett rus av välmående då det blir svårt att se tydligt och klart det dåliga måendet och symtomen.
Mer
3 år 6 månader sedan #1291541 av Geta
Poliserna har väl aldrig haft någon möjlighet att ge något lugnande, då de forslat psykiskt sjuka till sjukhuset.
  • Pimed
  • Besökare
  • Besökare
3 år 6 månader sedan - 3 år 6 månader sedan #1291543 av Pimed
Nej men polisen är tränande att hantera svåra och lite farligare situationer. Vilket en ambulanssjuksköterska och psykiatrisjuksköterska inte kan nog i samma veva. Dom behöver säkert befogenheter att ge lugnande för behagligare arbetsmiljö. En akut sjuk är inte att leka med. Det vet vi alla som har varit akuta psykotiska.
Last edit: 3 år 6 månader sedan by Pimed.
Mer
3 år 6 månader sedan #1291702 av Admin1
Fördelen med ambulansen är att många kan stanna hemma efter hjälp och slipper uppsöka akuten.
Mer
3 år 6 månader sedan - 3 år 6 månader sedan #1291720 av Nissegossen

Pimed skrev: Nej men polisen är tränande att hantera svåra och lite farligare situationer. Vilket en ambulanssjuksköterska och psykiatrisjuksköterska inte kan nog i samma veva. Dom behöver säkert befogenheter att ge lugnande för behagligare arbetsmiljö. En akut sjuk är inte att leka med. Det vet vi alla som har varit akuta psykotiska.

Som jag hörde en med jobb på en båt en besättningsman blev akut psykiskt sjuk han var farlig varför de låste in honom i hans hytt de låg då om det nu var utanför England eller Skottland helikopter kom med läkare och polis, så fort läkaren fick chansen tryckte han in i låret utanför byxan sedan bar de honom ombord på helikoptern och tog han till sjukhus. Jag gissar men ett liknande scenario kan inträffa med psykambulansen, en person kan bli farlig för personalen, snabbaste sättet att ta ned en aggressiv person och forsla till psykakuten.

De talar nog inte om vilka resurser de har och vad de får göra och gå tilllväga

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Last edit: 3 år 6 månader sedan by Admin1.