Funktionshindrades arbetslöshet.

Mer
16 år 4 månader sedan #96283 av Geta
Arbetslösheten ökar för funktionshindrade, de som kanske
har det tuffast på arbetsmarknaden.
www2.unt.se/avd/1,1786,MC=54-AV_ ... 17,00.html
  • Besökare
  • Besökare
16 år 4 månader sedan #96325 av
Svar från i ämnet Funktionshindrades arbetslöshet.
Kopia ur artikeln :
Goda tider eller inte, det är generellt sett svårare att ta sig in på arbetsmarknaden om man har något funktionshinder som ger nedsatt arbetsförmåga.
- Det är alltid lågkonjunktur för den här gruppen. Men situationen skulle kunna vara betydligt bättre om arbetsgivaren fokuserade på det som fungerar, i stället för tvärtom, säger Kurt Eriksson på Arbetsförmedlingen Rehab i Uppsala.
Det finns visserligen flera grupper i samhället som får kämpa hårt för att få in en fot i arbetslivet: ungdomar, invandrare och äldre till exempel.


Då säger jag så här, hur vore det, om dom istället fokuserade inom skolorna, redan där, i lägre åldrar, fokuserade på barnens styrkor?? Istället för svagheterna.. för Sverige slår ut sina barn, med denna negativitet, där vi eftersöker bristerna, och då ser man heller inte styrkorna som vi alla har, för alla är vi bra på något.
Mer
16 år 4 månader sedan #96377 av Admin1
Det var tråkigt att arbetslösheten ökar, för själv har jag trott att den minskar, eftersom det är ju några här på sajten som har börjat jobba på sista tiden. Tråkigt att det går åt fel håll. 80 % av de med schizofreni i Sverige arbetar inte.