Hur mycket måste man vara igång för att hålla sig flytande?

Mer
13 år 5 månader sedan #343698 av Erasee
Dvs hur stor mängd och hur konternerligt måste man vara igång dagligen och hur länge per tillfälle?
Man kan ju iof ha koll på hur mycket man anstränger sig genom att ha koll på hur många kalorier man bränner vid olika tillfällen...
Tex som jag som inte jobbar ;vad ska jag göra och hur mycket? Vill ha nya hjärnceller...

Jag tränar med min cykel 2-3 ggr/vecka... :mrgreen:
................ <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
13 år 5 månader sedan #343758 av Admin1
Motion 3-4 gånger i veckan är nog minimum och ungefär 30 minuter per gång. Själv motionerar jag varje dag via promenader och jag tror att det är bra att motionera så mycket som möjligt. Det är viktigt också att sova tillräckligt, men motion förbättrar också sömnen.
Mer
13 år 5 månader sedan #344771 av Vatten
Tycker frågan är väldigt bakvänd. Den som bara vill hålla sig flytande kommer bara att nå längst ned i flodloppet, och få väldigt många kallsupar, sånt är onödigt stressande och säkert jobbigare än att inse vad du har och ta hand om det. Bara på kort sikt är det lättare att glida med. Att uttrycka sig med det du har dvs din kropp är vad som håller den frisk. För inte så många hundra år sedan var det naturligt med promenader i kuperad terräng någon mil om dagen. Det är vad den kroppsliga konstruktionen kan sägas vara gjord för. Att under avslappnade former gå längre promenader de flesta dagar i veckan ger klarare färger i tankepaletten. Mera krydda i grytan.

Att promenera ger lägenhetsnötarkorven sund motvikt och har egentligen inget som talar emot sig, då det är svårt att gå för långt så länge man kan göra samma sak dagen därpå. För de som har betunngande problem är det extra värdefullt att få syresätta sig med andra atmosfärer, lukter och lunkande se himlen blänka blå. Att bli kompis med sig själv och det man har, finns det så många viktigare ting?

Varför stressa sig själv genom att bara hålla sig flytande med alla kallsupar det i praktiken innebär? Många har testat metoden och stillasitttandet ökar i och för sig flottigheten men också mängden kallsupar i glidarnas hav.

Här ett pdf om Träning vid schizofreni[/url:2m92pijy]
Mer
13 år 5 månader sedan #344830 av Erasee
Ja jo jag undrar bara hur mycket träning som är rätt mängd; om man vill hålla sig klar i huvudet...
Jag tränar själv lite och mår bra av det....
En del tränar mycket mer än jag..... Dom beundrar jag... <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
  • sunshine
  • Besökare
  • Besökare
13 år 5 månader sedan #344840 av sunshine
Det är nog väldigt individuellt hur mycket som är rätt mängd att träna. Det beror på så många faktorer.
Ålder, intensitet, sjukdom mm. Man får helt enkelt känna efter och lyssna på kroppen. Tror säkert det är bra med träning. All slags träning är bra. Man ska kanske inte träna i överdrift så det tar över ens liv. Men allt från 1-10 timmar i veckan för en normal motionär skulle jag tro ligger på normal nivå. Sen beror det väl på hur mycket vardagsmotion man får också. Som t.ex man går eller cyklar till jobbet, tar trapporna, har ett fysiskt arbete. Då behöver man inte tänka lika mycket på motionen på fritiden, som när man går hemma. Man ska försöka bli svettig åtminstone ett par gånger i veckan. Så att man anstränger sig så pass mycket. Själv har jag haft svårt för det när jag var som sämst. Men en promenad klarar de flesta och det får igång blodcirkulationen. Jag upplever att det piggar upp. Nu för tiden motionerar jag några gånger i veckan med låg intensitet. (friskis &amp; svettis nivå)
Mer
13 år 5 månader sedan #344938 av Admin1
I pdf-filen Träning vid schizofreni som Vatten postade står följande:

Dosering

Vanliga riktlinjer för hälsofrämjande fysisk aktivitet kan användas även för personer med
schizofreni, och merparten av hälsovinsten kan uppnås med en halvtimmes fysisk aktivitet
under de flesta av veckans dagar. Personer som önskar gå ner i vikt bör dock vara fysiskt
aktiva/träna en timme dagligen. Det är viktigt att komma ihåg att fysisk aktivitet är gynnsam
även i mindre doser och att det är den totala tiden som räknas