Jag oroar mig för min vikt

Mer
13 år 4 månader sedan #353536 av tekopp
Tjenisen.

Jag har nu börjat oroa mig för min vikt då jag legat stabilt på ca 68-69kg innan jag började med Zyprexa. När jag hade Zyprexa gick jag up ca 2-3kg sen kanske något kilo med Risperdal nu med Trilafon har jag gått upp 2-3 kg till.

Jag tränar minst 3 gånger i veckan. Jag bränner då 800 kalorier på en maskin som liknar crosstrainer och heter AMT. Jag kör även ett fullt pass styrka. Jag har slutat köra fria vikter och stång då jag inte är helt stabil när det gäller balans tack vare medicinen. Jag har börjat köra en maskin med linor som kommer från var sida med vikter och jag är väldigt nöjd med den. Jag tror den kallas cable cross over och jag kör 2 övningar med den. Sen kör jag nyligen en annan maskin som liknar rodd cardio men jag vet jag inte vad den heter. Jag har stadigt ökat på de flesta vikterna, vikter jag omöjligen kunde köra innan. Jag bastar i slutet några minuter.

Jag ligger nu på 172cm och 74kg så mitt BMI ligger precis på gränsen för normalvikt dvs 25. Jag skulle vilja gå ner till 70kg.

Mitt problem är att en hel del fett samlat sig kring magen och brösten. Skulle jag bli av med det fettet skulle mina muskler träda fram tydligare. Jag går alltså stadigt upp i vikt trots träning.

Jag äter bara vegetariskt och hyffsat nyttigt när det kommer till frukost, lunch och middag.. Däremot äter jag snacks ca 3 gånger i veckan, torsdag en påse naturgodis, mest hot crackers och pistagenötter ingen choklad eller så, och två dagar fettsnål popcorn (jag älskar popcorn). Jag äter aldrig vanligt godis, nästan aldrig bakelser, ytterst sällan snabbmat, dricker aldrig läsk, däremot gillar jag pizza! Medicinen har även gjort mig slö och jag reagerar väldigt dåligt, alltså jag är inte lika alert som jag bör vara.

Jag vet att jag måste dra ner på kalorierna men jag är inte så bra på detta! Jag vet även att popcornen inte är bra men det är så otroligt skönt att slappna av till en Blu-Ray film och sedan äta popcorn.

Så jag undrar vad ni har för tips för mig för att bli av med fettet förutom fettsugning! Ska jag träna ännu mer fettförbränning?

Jag är inte kraftig eller särskilt fet men det lyfter mitt självförtroende ordentligt att ha en slank kropp.

Heja Karl XII!
Mer
13 år 4 månader sedan #353542 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Jag oroar mig för min vikt
Finns det något godare än popcorn? :D

Du lever sundare än jag, så jag kan inte råda dig hur du ska göra för att leva [u:l0bw56aj]ännu[/u:l0bw56aj] sundare.

Jag har en tid spelat på Lotto och haft som win-win-situation att antingen vinner jag pengar eller så gör jag popcorn. Eftersom det är dragning på onsdagar och lördagar och man nästan aldrig vinner något på min nivå av spelande, så blir det mycket popcorn :!: Ett tag kallade jag det för "tvångspopcorn" och då tappade jag tillfälligt lusten att smaska det vita majset. Inställningen man har till snackset påverkar en. Tror inte ditt intag är skadligt. Nötter och liknande innehåller väl nyttiga fetter också?

Prata inte med hat i munnen!
Mer
13 år 4 månader sedan #353553 av Korall
Svar från Korall i ämnet Jag oroar mig för min vikt
Mitt tips skulle vara att se om du fungerar med en antipsykotika som inte ger lika mycket viktökning. Det är ju en ofta mycket verksam neuroleptika men även i topp i viktökningsligan.

I mina ögon torde det många gånger vara en hopplös kamp mot dom medicinska kilona (inte alltid såklart, men många gånger - om man inte vill förvandla hela sitt liv till en hälso-/gymtidning). Jag har alltid haft en naturligt smal kropp som inte vill lägga på sig lätt, har dessvärre till & med hånats & kallats bulimiker eftersom jag äter rikligt & lägger på mig i princip noll. Under en kortare period åt jag Zyprexa som i en ganska hetsig takt snabbt la till 10 kilo på min kroppshydda. Kanske är det för att jag aldrig viktmässigt har behövt tänka på vad jag stoppar i mig, men eftersom kilona inte kom sig av att jag blev extra hungrig eller sugen på mat utan av att någonting i min kropp förändrades så att jag lade på mig mycket mer - kändes det som en omöjlig strid att tackla 5+ kilo/månad. När jag slutade att äta Zyprexa rann kilona av mig.
Mer
13 år 4 månader sedan #353555 av lärjungenMatteus
6 Jesus sa till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kan komma till Fadern utom genom mig.
Mer
13 år 4 månader sedan #353565 av Nissegossen
tekopp
:lol: :P <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: --> www.slitz.se/livsstil/artiklar/ ? ... tmentID=18
www.aftonbladet.se/kropphalsa/tr ... 8196371.ab

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
13 år 4 månader sedan #353567 av spasy
Svar från spasy i ämnet Jag oroar mig för min vikt
Nu vet jag inte hur du äter, men många täta små mål om dagen häller förbränningen igång.
Jag äter 6 - 8 gånger om dagen och kraftiga mål vid lunch/middag.
Mitt mål är dock viktökning utan att öka kroppsfettet, det har hitintills fungerat bra.