Kosttips, hur man ska äta för att gå ner?

Mer
13 år 2 månader sedan #366236 av Zoidar
Jag själv äter 5-6 måltider per dag. Äter hög protein (ca 200g), medel fett (kanske 100g), och låg kolhydrater (ca 100g). Det blir ungefär 2000kcal per dag. Jag tror på denna typ av fördelning när man ska gå ner. Jag tycker att proteinet gör så man känner sig ganska mätt trots att man äter lite mat. Detta är också en kosthållning jag inte besväras av utan nog kan fortsätta med när jag e klar med min viktnedgång. Sen har jag en ätkväll i veckan, varje fredagkväll, då jag äter vad jag vill.

Berätta gärna hur ni gör, och kom gärna med tips och idéer.

Anchored in Christ ✟

Mer
13 år 2 månader sedan #366292 av Eos
Jag utesluter förstås godis/bullar/kakor etc

Annars äter jag som vanligt fast mkt mindre portioner. Försöker hålla mig runt 1100 kcal. Det är lätt att äta för litet och börja må dåligt. Jag går långa promenader heter väl "powerwalks" nuförtiden :lol: . 1,5 till 2 timmar
Dricker mkt vatten

Jag är deppig större delen av mitt liv så då kan jag inte göra det där.

Men är jag hypoman är jag väldigt effektiv och tex i slutet av sommaren gick jag ner 7 kg.
Nu när jag är deppig försöker jag hålla vikten iaf. Men har gått upp tre kg över jul, jag var så jäkla deprimerad.

Dricker mkt vatten och ingen läsk, mjölk, saft. alkohol...

Jag ska väga ca 67 kg, och väger nu 80. Om de bara hade haft en våg på psyket. Och ingen där sa till mig att mina nya mediciner ökar aptiten. Det var där jag gick upp allt, på 2 månader. Jag vägde 84 när jag kom därifrå.

Nu väntar jag på ljuset så jag blir lite piggare och kan fortsätta min viktbana nedåt.
Mer
13 år 2 månader sedan #366295 av tekopp
De tipsen jag kan ge

- Äta frukt istället för godis och snacks
- Undvika läsk (stor bov)
- Undvika snabbmatshak som McDonalds och Max
- Äta mindre måltider
- Vegetarisk kost, kött är äckligt

PS

- Dricka grönt te kanske? <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Heja Karl XII!
Mer
13 år 2 månader sedan #366301 av Libellule
Håller med zoidar om att det är kolhydratfattig kost som gäller om man vill gå ned. Själv äter jag en smörgås på morgonen, sen inget mer av kolhydratstinna produkter som ris, pasta etc. Länge åt jag inga kolhydrater alls, förutom det som finns t.ex. i frukt. Ibland är det tufft, men kroppen vänjer sig och man hittar alternativ till det man åt förut.

Det bästa är förstås om man kan kombinera med träning. Jag brukar cykla i skogen eller jogga (i väääldigt lugnt tempo <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: --> ), men nu på vintern är det förstås svårt. Har tyvärr inte tagit mig iväg till nåt gym än, gillar inte träningsmaskiner. Så vad är alternativet? Gå hemma, svälta sig och vänta på våren?
  • zoidar!
  • Besökare
  • Besökare
13 år 2 månader sedan #366446 av zoidar!
Svar från zoidar! i ämnet Kosttips, hur man ska äta för att gå ner?
tekopp,

Nötter är nyttigt, men mycket kaloririka. Så man ska inte äta för mycket nötter eller fröer heller. 200gram hasselnötter är 1300kcal och 125g fett.
  • zoidar!
  • Besökare
  • Besökare
13 år 2 månader sedan #366453 av zoidar!
Svar från zoidar! i ämnet Kosttips, hur man ska äta för att gå ner?
Jag tror faktiskt att nötter och fröer kan vara lite av en fälla. Man tror man äter lite kcal och så sätter man i sig en påse nötter. 200gram slinker ner lätt framför TVn. Jag tror man ska vara mycket sparsam med nötter när man dietar.