- Inlägg: 52868
- Du är här:
- Hem
- Forum
- Viska
- Allmän diskussion
3 månader gammal mozarella
3 år 10 månader sedan #1254663
av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet 3 månader gammal mozarella
Om det är för mycket bakterier borde den smakat och luktat illa. Tror inte du insjuknar.
- Nissegossen
- Offline
- Jubelhedersmedlem
- Gubben
Less
Mer
- Inlägg: 50447
3 år 10 månader sedan #1254671
av Nissegossen
Fryst fisk skall man inte äta mer än tre månader efter att ha varit inlagd i frys. En håll regel
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Svar från Nissegossen i ämnet 3 månader gammal mozarella
krokus skrev: När jag var fattig student, skulle jag lyxa till det med fryst regnbågslax. Den smakade illa, så jag tittade på bäst föredatumet... Den hade gått ut för 14 månader sedan!
Jag hade köpt den på Hemköp och de hade ju inget telefonnummer på nätet. Efter en googling hittade jag numret till butikschefen och var skitarg! Han kopplade mig vidare till en stackars anställd som jobbade på fiskavdelningen, men det var ju fel, då jag hade köpt en fryst lax. Jaja, jag handlade inte där något mer.
Fryst fisk skall man inte äta mer än tre månader efter att ha varit inlagd i frys. En håll regel
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
3 år 10 månader sedan #1254681
av Zoidar
Ojdå, det har jag aldrig följt...
Anchored in Christ ✟
Svar från Zoidar i ämnet 3 månader gammal mozarella
Nissegossen skrev:
Fryst fisk skall man inte äta mer än tre månader efter att ha varit inlagd i frys. En håll regel
Ojdå, det har jag aldrig följt...
Anchored in Christ ✟
- Nissegossen
- Offline
- Jubelhedersmedlem
- Gubben
Less
Mer
- Inlägg: 50447
3 år 10 månader sedan - 3 år 10 månader sedan #1254699
av Nissegossen
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Svar från Nissegossen i ämnet 3 månader gammal mozarella
www.radron.se/artiklar/sa-lange-haller-maten-i-frysen/
Råd och Rön
Så länge håller maten
Köttfärs och charkvaror: 2–3 månader
Fet fisk, till exempel lax: 2–3 månader
Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader
Ska du dekorera en tårta med grädde eller gelé, så frys enbart bottnarna och vänta med att göra färdigt tårtan tills de har tinat. Vispad grädde kan bli grynig och gelé kan bli rinnig om du fryser dem. Mousse går dock bra att frysa.
Fläskkött: 4 månader
Fetare kött, till exempel högrev och lamm: 6 månader
Mager fisk, till exempel torsk: 6–12 månader
Magert kött, till exempel vilt och kycklingfiléer: 12 månader
Råd och Rön
Så länge håller maten
Köttfärs och charkvaror: 2–3 månader
Fet fisk, till exempel lax: 2–3 månader
Kakor, tårtor och bullar med fett i: 3 månader
Ska du dekorera en tårta med grädde eller gelé, så frys enbart bottnarna och vänta med att göra färdigt tårtan tills de har tinat. Vispad grädde kan bli grynig och gelé kan bli rinnig om du fryser dem. Mousse går dock bra att frysa.
Fläskkött: 4 månader
Fetare kött, till exempel högrev och lamm: 6 månader
Mager fisk, till exempel torsk: 6–12 månader
Magert kött, till exempel vilt och kycklingfiléer: 12 månader
Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Last edit: 3 år 10 månader sedan by Nissegossen.