Det går att förebygga demenssjukdomar

Mer
18 år 2 månader sedan #31513 av micke sd
Jag har läst att forskning har visat att motion skyddar mot demens och även att man vid djurförsök observerat att det faktiskt kan växa till nya celler i minnescentran i hjärnan när man satt möss på fysisk träning ! Förut trodde forskarna ej att de kunde bildas nya hjärnceller, men nu vet man bättre. Det gäller på möss men man tror att detsamma gäller människor.

En artikel i citat från Ekot, Sveriges Radios webbnyheter;

"Fetma i medelåldern ökar demensrisk

Risken för att utveckla demenssjukdomen alzheimers fördubblas vid fetma i medelåldern, visar en ny svensk-finsk studie.

För den som dessutom har högt kolesterolvärde och högt blodtryck ökar risken för alzheimer med sex gånger, enligt den nya studien, som forskare vuid Karolinska institutet och finska forskare har gjort.

I Studien ingår 1500 finska män som följts från 50-årsåldern och 21 år framåt.

Enligt Göteborgs-Posten är det den första studie som påvisar fetma i medelåldern som en riskfaktor i sig för demens hos både kvinnor och män.

Studien presenteras på en internationell alzheimer-konferens under måndagen." slut citat.

Artikeln fanns på nätet 2004-07-18

Forskare har även kommit fram till att vitaminfattig kost kan orsaka demens. När det gäller vitaminer så menar många forskare att det är genom nyttig mat man ska få i sig dem och forskning visar även att det tom. är skadligt med vitamintabletter. Det finns undersökningar som visar att de som äter vitamintillskott har högre dödlighet än de som inte gör det.

Och även att syntetiskt E-vitamin är "spegelvänt", dvs. en del av molekylerna är spegelvända, vilket leder till att det blir skadligt för kroppen. Syntetiskt E-vitamin skyddar t.ex. ej mot cancer, det gör däremot naturligt E-vitamin när det finns i födan.

Forskare gav 500 mg C-vitamintillskott om dagen tiil försökspersoner och efter 6 veckor fick de skador på arvsmassan i de vita blodkropparna.

Det är bara att konstatera återigen att människans sinne går inte alltid att lita på i icke tillräckligt utvecklat tillstånd pga. bl.a. att de flesta människor tror att det är nyttigt och bra med vitamintabletter. Om sinnet inte stämmer överens med verkligheten är det då fel på sinnet eller verkligheten ?

När hormoslyret började användas så var det inte många som förstod att det var skadligt, likadant var det med DDT, generell östrogenbehandling och asbest, som visat sig vara cancerframkallanden samt neurosedynet som kan orsaka skelettmissbildningar hos foster. De flesta forskare trodde då att ovannnämnda medel inte var skadliga för människor. Och på 50-talet trodde flesta läkare att det inte var ngn. fara med rökning med avseende på cancerrisken.

Till sist: För att utveckla sitt sinne så bör man söka honom där ovan tills man får direktkontakt med honom så att han kan visa hur man når en högre nivå i sinnet.

/M