Oförklarlig viktnedgång

Mer
7 år 3 månader sedan #896982 av sodergardfia
En längre tid har jag försöjt gå ner i vikt, men sedan slutet av novemver har jag inte gjort ett dugg. Har fullständigt fallit tillbaka i gamla vanor: äter typ varje timme och rör mig inte. Ändå går jag ner i vikt. Några hekto i veckan. Hittills två kilo typ. Inte mycket men VÄLDIGT konstigt. Jag borde ha gått UPP två kilo. Minst. Så funkade jag förut.

Dessutom har jag låga nivåer av zink och järn. Har också sår i mungiporna. Det brukar jag få när jag äter för lite eller för näringsfattigt.

På grund av järnet och zinket har de testat mig för celiaki (glutenintolerans) men provet visade att jag inte har det. Annars går man ju ner i vikt av celiaki.

Det enda jag kan tänka mig är diabetes. Dels pga mina matvanor och dels pga att jag tar Olanzapine. Den kan ge diabetes. Mamma kollade mitt blodsocker med sin mätare igår. 4,7 före maten och typ 6,7 en kvart efter maten. Vi tänkte kolla igen efter ytterligare en kvart, men vi fick inte ut nåt blod ur fingret. Jag har dålig blodcirkulation i händerna.
Tycker inte sockernivåerna var onormala så det är nog inte diabetes.


Har någon en annan förklaring? Är så klart jätteglad att jag går ner. Men det ska inte gå...
Mer
7 år 3 månader sedan #896987 av Geta
Svar från Geta i ämnet Oförklarlig viktnedgång
Det kan vara naturlig viktnedgång. 2 kg är inte så mycket.
  • MaxMin
  • Besökare
  • Besökare
7 år 3 månader sedan #896995 av MaxMin
Svar från MaxMin i ämnet Oförklarlig viktnedgång
Vissa diffusa problem kan ha med ämnesomsättningen att göra. Alltså sköldkörteln
Mer
7 år 3 månader sedan #897007 av Nissegossen
På ett fasteprov får man ligga upp till 5,7 då är du definitivt utom fara. Jag har på några fasteprover haft ca; 6,3 och även 6,7 det lämnades utan åtgärd.

Gick en gång till en diabetes ssk för att få reda på hur jag skulle använda en sockermätare jag skaffat gratis på webben och när hon tog provet på mig, hamnade det på 5,4 och hon frågade, hur har du gjort för att komma ned? Jag svarade, jag uteslöt allt vitt socker i min kost.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
7 år 3 månader sedan #897008 av Nissegossen
4,7 är helt grönt för dig, du har ingen diabetes

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
7 år 3 månader sedan #897009 av Nissegossen
sprutor med järn kan då få på vårdcentralen och zink är mannens metall och om du köper zinktabletter, köp organiskt zink. Har haft det som kosttillskott

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum