Ugnsbakad lax med färskpotatis & sparris

  • Nissegossen
  • Nissegossen Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
Mer
14 maj 2019 14:38 #1152711 av Nissegossen
En god och hälsosam laxrätt att servera till helgen eller som vardagslyx. Kom ihåg att inte koka sparrisen för länge.
mittkok.expressen.se/recept/ugnsbakad-la...arskpotatis-sparris/

Störst av allt är kärleken. Love is sweet and humble as an Humble bee instead of an Humwee sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV
E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Mer
14 maj 2019 14:39 #1152712 av Geta
I veckan kokade jag färsk sparris. Enligt min kokbok skulle den koka mellan 20-40 minuter.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Nissegossen
  • Nissegossen Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
Mer
14 maj 2019 14:44 - 14 maj 2019 14:46 #1152714 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Ugnsbakad lax med färskpotatis & sparris

Geta skrev: I veckan kokade jag färsk sparris. Enligt min kokbok skulle den koka mellan 20-40 minuter.


Sparris har en naturlig brytpunkt där man bryter av dem, då slipper man den mer träiga delen längst ned. Det bör man göra för den träiga delen vill man inte ha. Sparris behöver absolut inte koka i 40 min

Som en svåger sade när min mor kokat grönsaker, han sade vattenskadade grönsaker. Till viss del rätt då man vill att det skall vara tuggmotstånd

Störst av allt är kärleken. Love is sweet and humble as an Humble bee instead of an Humwee sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV
E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Senast ändrad: 14 maj 2019 14:46 av Nissegossen.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Mer
14 maj 2019 14:46 #1152716 av Geta
Jag skalade sparrisarna och skar av den träiga biten längst ner.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Nissegossen
  • Nissegossen Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
Mer
14 maj 2019 14:53 #1152718 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Ugnsbakad lax med färskpotatis & sparris
Geta pröva nästa gång mitt tips om en naturlig brytpunkt. Kniven har inte där att göra. Pröva nästa gång så förstår du mig. Ta längst ned håll lätt det andra och bryt. Då finner du det jag skriver. Ta dem en och en, det är ofta på olika ställen men det är signifikativt

Störst av allt är kärleken. Love is sweet and humble as an Humble bee instead of an Humwee sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV
E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Mer
14 maj 2019 14:57 #1152719 av Geta
Den färska gröna sparrisen var från Ungern.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Nissegossen
  • Nissegossen Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Jubelhedersmedlem
  • Jubelhedersmedlem
Mer
14 maj 2019 15:04 #1152721 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Ugnsbakad lax med färskpotatis & sparris
Ifråga om det är det världsmarknads priset som avgör. I stort vilket land det är, så är det som säljs i Sverige troligt att de köpt in där det är billigast oberoende av vilket land det är.

Störst av allt är kärleken. Love is sweet and humble as an Humble bee instead of an Humwee sv.wikipedia.org/wiki/HMMWV
E-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.778 sekunder