- Inlägg: 1499
Nyttig bananglass! recept
3 år 7 månader sedan #1274734
av Kloppe
Det blir bättre och bättre dag för dag.
Nyttig bananglass! recept skapades av Kloppe
Det blir bättre och bättre dag för dag.
3 år 7 månader sedan #1274736
av Geta
Svar från Geta i ämnet Nyttig bananglass! recept
Har du gjort den?
3 år 7 månader sedan #1274740
av Kloppe
Det blir bättre och bättre dag för dag.
Svar från Kloppe i ämnet Nyttig bananglass! recept
Nej, inte än. Funderar på att prova. Det verkar så enkelt.
Det blir bättre och bättre dag för dag.
- Lejonhjärta
- Offline
- Guldmedlem
Less
Mer
- Inlägg: 453
3 år 7 månader sedan #1274741
av Lejonhjärta
Svar från Lejonhjärta i ämnet Nyttig bananglass! recept
Vore bra om du Kloppe kunde Copy + Paste receptet i ditt inlägg. Jag brukar inte klicka på länkar.
3 år 7 månader sedan #1274744
av Kloppe
Det blir bättre och bättre dag för dag.
Svar från Kloppe i ämnet Nyttig bananglass! recept
1–2 portioner
2 bananer, frysta i skivor
1–2 tsk kakao
ev. ½ dl mjölk eller vatten (eller kaffe)
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Mixa bananerna och eventuellt mjölk eller vatten (så blir det lättare att mixa), tillsätt lite i taget, i en mixer. Tillsätt kakao och smaka av att kakaohalten är lagom. Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens.
2 bananer, frysta i skivor
1–2 tsk kakao
ev. ½ dl mjölk eller vatten (eller kaffe)
GÖR SÅ HÄR
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Mixa bananerna och eventuellt mjölk eller vatten (så blir det lättare att mixa), tillsätt lite i taget, i en mixer. Tillsätt kakao och smaka av att kakaohalten är lagom. Om glassen hinner bli för mjuk och smälta under mixningen så ställer man in glassen i frysen en stund. Rör om då och då så den blir jämnt frusen. Ät glassen när den frusit till en krämig mjukglasskonsistens.
Det blir bättre och bättre dag för dag.