Behöver hjälp att förstå!!!?!?!?!! snälla

Mer
15 år 8 månader sedan #140982 av 77000
Hej.
jag är ny här och har ingen diagnos.

Jag skulle uppsaktta så emormt mycket om ni på forumet med diagnoser skulle kunna läsa hur jag har det och yttra er åsikt om hur det kan vara / vad jag kan ha för "fel" eller diagnos.

Hela mitt liv har det varit uppebart att det varit något "fel"på mig, om ni förstår vad jag menar. Jag har alltid vart aggresiv och depremerad och haft stor ångest(vilket jag inte delar med mig om) och har kännt hela livet att jag är en plåga, att jag är dum, elak, och jag alltid förväntas göra /säga elaka saker. Kännt mig nertryckt av familj osv för att jag är typ ond. så har det kännts typ.
Jag har alltid haft stora koncentrationssvårigheter, impulsivitet osv.

ADHD har misstänkts och av min mor (anser nu att jag troligtvis har stora psyk fel)och mig antagigts.
Jag har alldrig fått göra någon utredning eller så, väntar på det nu för trolig adhd.
En bup psykolog sade tydligen en gång om mig att jag har en släng aspergers, men han träffade mig endast 1 timme.


Jag har läst mkt om alla div diagnoser som finns, och jag känner verkligen att det inte finns en chans attt jag "bara" har adhd.
Känns som det är så stora fel i saker jag tänker och tycker / tror att det knappast kan vara adhd, utan måste vara något betydligt "allvarligare"

Efter att ha läst här har jag insett saker då jag upptäckt att jag faktisk känner igen mig en del.


Jag skulle uppsaktta så emormt mycket om ni på forumet med diagnoser skulle kunna läsa hur jag har det och yttra er åsikt om hur det kan vara / vad jag kan ha för "fel" eller diagnos.

Saker jag i vardagen lider av och har lidit av i många år är:


# Min otroliga aggressivitet (absolut främst i hemets miljö).
Kan flippa totalt och kommer ibland inte ihåg varför jag blev arg /vad jag sade då/(gjorde då).
Saker has sönder dagligen när det är som värst.

# Jag har stora koncentrationssvårigheter och svårt att sitta still utan att röra på tex foten eller trumma med fingrarna.

# Om jag måste sitta stil för att tex lyssna på ett föredrag eller liknande så blir jag trött direkt och vill bara därifrån.

# jag har ofta en stark känsla av rastlöshet.

# Jag har ofta en stark känsla av meningsöshet, ingenting betyder nått för allt blir skit till slut ändå.Det är ingen menning att försöka göra något i livet, för det komer ändå bli ett helvete till slut.

# Jag känner mig ibland iaktagen (tror verkligen att det är i större utsträckning än normalt)

# Jag kan få för mig att jag är bevakad / förföljd tex så om jag ser en bil som åker sakta förbi, så försöker jag memorera reg nummret utifall den kommer för att spana på mig igen, så då vet jag säkert att det är så.

# en viss sorts budbilar har följt efter mig i flera års tid, har nojat över det en hel del, fast jag tkr det är löjligt om jag tar mitt förnuft till fånga, men det är skrämmande ändå för det har hänt att chauföre vänt sig mot mig och gett mig konstigt leende.

# Jag älskar min flickvän men kan inte sluta tänka på och tror ofta verkligen att hon måste vara otrogen, eller att hon går bakom min rygg, eller att hon pratar med sina vänner om mig och de tillsammans skrattar åt mig och kallar mig psyksjuk.
Det är mkt liten chans att hon är otrogen om ja e realistisk. Men kan inte sluta tro det.

# Är väldigt "svartsjuk",gillar inte ordet men tjejen bland killar så undrar jag, eller om hon inte svarar på ett sms eller om hon säger något som jag tkr verkar ologiskt så tror jag att hon ljuger. Menar alltså att jag ser påhittade mönster i hennes beteende osv som tyder på att hon undanhåller saker.

# Jag ka prata med någon och samtigt föreställa mig hemska saker, att personen blir skjuten, att jag skär halsen på den osv, (väldigt obehaglgt)
Mår mkt dåligt då.

# Får ofta upp hemska / förfärliga bilder i huvet och kan inte riktigt få bort dom, får skaka huvet och tänka på annat, men det är mkt jobbigt när det händer när ja e bland folk eller i sitvationer då ja inte e själv.

# Tänker ofta hemska tankar om at skada andra, eller att jag blir påkörd eller liknande.

# kan få för mig att jag hör saker och blir då riktigt rädd,

# Jag har rätt svårt att förstå folks ...intentions och vad dom menar .
Har också jättesvårt att förstå visa saker folk säger och tycker de flesta utrycker sig ologiskt.

# Känner ständig frustration och känsla av att vara oförstådd.

# Jag tänker ofta att onda saker ska hända folk jag bryr mig om och sedan ber till gud osv för att det inte ska bli så för att jag tänkte det. Skulle kalla detta tvångsmässigt, just tankarna. inte bönen

# jag känner starkt hat mot mina föräldrar för att jag ej fått hjälp respektive blivit lämnad.

# jag måste se till att ytterdörren e låst många gånger per dag men främst kväll, låsa om och om igen och rycka i dörren för att se att den är låst säkert.

# bär ibland kniv hemma osv för jag känner att någon kan komma som vill mig ont. Letar ibland igenom lägenhet åxå .

# tröttnar på vänner.

# är hotfull i beteendet.

# kan avsky en människa jag sett för första gången .

# litar inte på att jag inte nån gång kommer tappa kontroll och skada någon allvarligt.

# måste när ja lägger mig kolla runt i rummet om och om igen, tända och se efter.

# föreställer mig att det tex sitter nån i min soffa.

# känner obehag.

# är rädd.

# har lite tixs.

# jag känner mig som konstig och dålig människa och elak.
fast det är motsatt mot vad jag innerst inne är.

Mycket som är hemskt kan jag säga och detta va svårt å skriva, jag har det fan svårt.

Snälla kan ni hjälpa mig och se vad ni tror det kan vara.
Jag misstänker paranoid perssonligehtstörning, ocd, adhd, ev schizofreni / bipolär eller vad det heter.

Btw är under 25 år.

Snälla hjälp mig få en upfattning och det är normalt såhär för isf så är normalt ett helvete, hjälp mig förstå lite bättre.

Tack så mycket!
Mer
15 år 8 månader sedan #140983 av 77000
ursäkta om jag aknske la tråden lite fel, men det kändes rätt.
Mer
15 år 8 månader sedan #141000 av spasy
Kanske borderline ps med inslag av paranoid ps o ocd.
Mer
15 år 8 månader sedan #141006 av Nissegossen
Vill inte sätta diagnos på dig, men det är ju uppenbart att du har förföljesemani och att du har drag av paranoida tankar. Någon diagnos vill jag inte sätta i nuläget.

Kanske, om du bor hemma hos dina föräldrar, att du borde skaffa egen lägenhet!

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
15 år 8 månader sedan #141010 av Stinan
Vilken plåga du har :( Många blir hjälpta av den ADHD-medicin som finns (om det nu adhd, vilket iaf jag tycker att jag känner igen) och att flytta hemifrån kan hjälpa till med balansen, för hur du än vänder dej så blir du inte mer än mammas pojke när du bor hemma! Det kanske låter grymt, men ta emot den hjälp din mamma kan erbjuda och försök sen att klippa av din navelsträng. Trots svåra koncentrationsproblem och en allmän ilska är du ändå otroligt fokuserad och även om du har haft det svårt så har du ju själv insett att du inte mår bra såhär.. vilket är ett JÄTTE-kliv i hela "må-bättre-processen" <!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> :lol: Nja, jag skulle vilja rekommendera dej att försöka orka gå igenom en diagnos, så doktorn kan ge dej ett förslag till mediciner :tänk Det kan sen ta tid innan medsen verkar som den ska, men det blir lättare sen. Mycket annat av vad du säger tror jag är påföljder av din första situation, OCD ploppar upp ibland som ett stresspålägg, likaså förföljelsemani.
Hoppas att det går bra för dej, jag har sett ADHD på nära håll och jag vet hur svårt det kan vara att försöka kontrollera humöret
//Stinan