"Icke-existerande" nycklar

Mer
6 år 5 månader sedan #985284 av sodergardfia
Jag har en obehaglig tvångstanke eller vad man ska kalla det. När jag är i tvättstugan eller källaren får jag för mig att jag inte har med mig nycklarna, även när jag HÅLLER I DEM! Jag måste ruska på dem så att jag hör att de är där. Ibland en gång till efter en stund.

Det började väl när jag för några månader sedan glömde nycklarna i tvättstugan så jag blev utlåst. Fast det började inte på en gång.

Jag skulle beskriva det som en korsning av tvångstanke och overklighetskänsla/lindrig vanföreställning.

Minns inte hur länge jag haft detta. Tror det är extra starkt nu pga PMS.Kan ofta få gränspsykotiska symtom då, som om min sjukdom/"sjukdom" (har ju inte fått diagnos, bara massor av mediciner) vaknar till igen när hormonerna bråkar. För en tid sen fick jag i princip en gränspsykos av denna anledning. Minns inte så mycket mer än att det blev rörigt i hjärnan och att jag var rädd för att kliva på pinnar ifall de skulle förvandlas till ormar! Typisk Sofia-tanke, kan jag tillägga. Detta tillstånd satt i i några veckor men gick över så fort jag fick mensvärk. Mensvärk - kroppens eget placebo! Hahaha
Mer
6 år 5 månader sedan #985286 av Geta
Trots att jag genomgått klimakteriet så får jag sådana där tvångstankar att jag har tappat nycklarna i jackfickan, när jag är ute och motionerar. Men då måste det ha klirrat och hörts.
Mer
6 år 5 månader sedan #985300 av sodergardfia
Tänker också så! Är ofta rädd att jag tappat nåt ur handväskan, även stora grejer som böcker (har alltid minst en bok med mig, hihi). Då måste jag kontrollera handväskan. Det är nog en ren tvångstanke. Inte lika obehagligt som när jag måste kolla att jag verkligen håller i nyckeln.
Tror inte det beror på PMS egentligen, men det förvärras när jag får PMS. Alla mina symtom förvärras när hormonerna kommer i olag, även de som försvunnit av mina mediciner. Så jag har väl känslig hjärna, haha
Mer
6 år 5 månader sedan #985334 av Admin1
Tvångstankar brukar man kalla det när de upptar mycket tid och stör livet på det viset. Det där låter inte allvarligt. Skaffa dig nyckelkedja, som du fäster vid bältet:
www.idsakerhet.se/category.html/key-bak-usa
Mer
6 år 5 månader sedan #985337 av sodergardfia
Admin1, jag tror inte heller det är allvarligt! Bara jobbigt. Hade extremt svår OCD (överdriver inte, nästan ALLT jag gjorde var tvångshandlingar) under gymnasiet, så det är bara naturligt att jag har kvar lite tvångstankar.
Ville bara skriva av mig lite <!-- s;-) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";-)" title="Wink" /><!-- s;-) --> jobbigt fastän det är lindrigt.
Mer
6 år 5 månader sedan #985371 av MsTibbs
Uach nycklar är hemskt.... i lumpen hade vi skåpsnycklarna i ett skosnöre runt halsen, bara då var jag trygg. Har jag nycklarna i handväskan som nu (har för många tygnallar etc på knippet för att ha om halsen), så måste jag titta på och hålla i.... jag har absolut inte OCD men vissa grejer har även jag...