Tacksam för hjälp

Mer
5 år 2 månader sedan - 5 år 2 månader sedan #1118416 av Hoppfull
Hejsan!

Jag skriver angående min dotter. Hon har Schizofreni och hör dagligen svåra röster som hon inte kan bemästra och lider svårt av det.

Hon gjorde ett självmordsförsök här dagen före nyårsafton och hoppade ut från min balkong på 4 1/2 våning, men tack och lov överlevde hon (igen)

Jag är så tacksam. Hon har gjort elva självmordsförsök och har tidigare b la hoppat från Västerbron här är i Stockholm. Jag läste att TMS har forskats på patienter

med Schizofreni och 35% har upplevt en förbättring. Hon kommer inte överleva om det här fortsätter och det går inte att medicinera henne bättre än de redan gör.


Jag sätter nu allt mitt hopp till att hon kan få möjlighet att bli hjälpt med TMS.

www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/septem...ter-vid-schizofreni/

Tacksam om jag kan få något tips av er hur ni hanterar det när ni hör röster. Hennes röster vill henne illa och hon blir väldigt rädd och gör sådana här hemska saker och skadar sig svårt. Förra gången låg hon i respirator i flera månader. Då hoppade hon rakt ned i asfalten från ett hus.
Last edit: 5 år 2 månader sedan by Hoppfull. Orsak: Bifoga länk
Mer
5 år 2 månader sedan #1118420 av Geta
Svar från Geta i ämnet Tacksam för hjälp
Hej! Var tvungen att söka vad TMS är. Elektrisk stimulering av skalpen fick jag det till. Kan inte minnas att någon här på Viska har varit med om det.
Det låter skrämmande att din dotter gång på gång gör självmordsförsök på grund av röster som uppmanar henne till det. Har hon ingen effektiv medicin som tar bort rösterna?
Förstår att du är väldigt orolig för henne att hon ska lyckas till slut att ta livet av sig.
Mer
5 år 2 månader sedan #1118422 av Hoppfull
Svar från Hoppfull i ämnet Tacksam för hjälp
Tack för ditt svar. Jag tror att TMS verkar mer skrämmande än det är. Många med depression behandlas för det nu läste jag.

Som jag förstått så kan de inte medicinera henne så hon blir av med rösterna. Ja, det är oerhört skrämmande både för henne och mig.

Hör du själv röster?
Mer
5 år 2 månader sedan #1118424 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Tacksam för hjälp
Vilken medicinering har hon? Vid självmordsförsök brukar man få Clozapine som har starkast effekt av alla och minskar självmordsförsök. Om inte Clozapine hjälper kan man lägga till ECT och då får 70 % effekt. Det ni kanske också kunde göra är att kräva att hon behandlas på universitetssjukhus, som har mer specialister.
Mer
5 år 2 månader sedan #1118425 av Geta
Svar från Geta i ämnet Tacksam för hjälp
Nej, jag har inga röster som uppmanar mig att ta livet av mig. Medlemmen Nissegossen här på Viska har tidigare haft sådana röster och varit nära att begå självmord därför. Han borde kunna ge dig råd.
Mer
5 år 2 månader sedan #1118427 av Hoppfull
Svar från Hoppfull i ämnet Tacksam för hjälp
Tack för tipset. Jag ska ev höra med honom om han kan ge något råd.