Reklamens dolda budskap

Mer
17 år 2 månader sedan #63155 av Inwatto
Nu har det kommit reklam på TV4.se och på anslagstavlor på stan med bara siffrorna 95. På tv4.se går det inte att klicka på annonsen så man kan få svar på vem som står bakom budskapet. Är detta ett nytt grepp att skapa ett behov av något? Inte kan det kallas information att bara säga 95. Det är väl meningen att folk ska prata om det. <!-- s:oops: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_redface.gif" alt=":oops:" title="Embarassed" /><!-- s:oops: -->

Jag som brukar se saker i siffror kan plötsligt inte se något som helst mening med detta (som är bra för mig). Jag blir bara ledsen när jag inte har någon att fråga. Så är det att vara ensam. Någon som vet? Eller ska jag bara sitta snällt i båten och vänta på att reklamen visar mer. Det handlar väl om att köpa köpa köpa, som vanligt.

Prata inte med hat i munnen!
Mer
17 år 2 månader sedan #63156 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Reklamens dolda budskap
Inwatto! Jag vet inte vad siffrorna 95 står för! Jag har inte siffer noja, men eftersom du har det och är ensam, precis som jag är, så får jag föreslå en annan kombination? :lol:

Med tillägget, mycket är gratis.

89.com

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
17 år 2 månader sedan #63157 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Reklamens dolda budskap
Tack för tipset, Nissegossen. :lol: *återgår till att se House*

Prata inte med hat i munnen!
Mer
17 år 2 månader sedan #63161 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Reklamens dolda budskap
Jag har aldrig sett reklambudskap som bärare av något annat än kommersiell information. Möjligen har reklambilder och veckotidningsbilder sett väldigt 3-dimensionella ut när jag varit psykotisk.

En gång såg jag en nyhetsbild på ett hus som brann och tyckte att huset hade huvudvärk. Det är nog enda gången jag tolkat bilder konstigt. I övrigt innehåller de inget dolt budskap för mig.

Filmer är svåra att se när man är psykotisk, tycker jag. Man ser allt möjligt konstigt i detaljer och ser samband som senare inte visar sig stämma. Dock har jag märkt att vissa filmer gör reklam för snabbmat genom att huvudpersonerna äter sånt i stället för att ta tid med att laga något nyttigare. Nog får filmmakarna pengar från hamburgerkedjor för att få oss att tro att våra idoler äter malet kött i vitt bröd? Usch, nu blev jag hungrig. Reklamens makt är inte enkel att leka med, tydligen.

Prata inte med hat i munnen!
Mer
17 år 2 månader sedan #63162 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Reklamens dolda budskap
Det finns dolda budskap i all reklam!
Det finns även filmer där de lägger in en flash i filmen några filmrutor lång!

Du ser dem inte med ditt sinne men ditt undermedvetna registrerar det och du köper produkten, trots att du inte vet varför! Det kallas för subtila budskap och medvetandet är inte så anpassat att du ser varför du köper produkten!

Lisa Simpsson i simpsson family tog upp just detta i ett satiriskt inslag i ett avsnitt i serien där USAs; arme försökte värva soldater genom att hennes bror helt plötsligt blev rockstjärna och sjöng och spelade över sin förmåga! (Bara teknik bakom). hon upptäckte och förstod och gjorde filmen omöjlig att använda i värvningssammanhang!

Men hur många har då inte gått på nitarna med reklam?

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
17 år 2 månader sedan #63163 av Inwatto
Svar från Inwatto i ämnet Reklamens dolda budskap
Finns det inget förbud mot subtila budskap? Eller är det så att dessa inte fungerar särskilt bra i verkligheten? Om jag såg en flash av något godis, inte skulle jag bli sugen för en så kort exponering av en vara. Jag behöver några sekunder på mig för att känna hur det vattnas i munnen inför tanken på något smaskens. Och några sekunder är för långt för att jag inte ska kunna uppfatta det och undertrycka suget.

Men, jag vet inte. Kommer hem med kassarna fulla med mat om jag går till affären och är hungrig, men får svårt att fylla varukorgen om jag är mätt. Varorna intresserar mig inte, trots sina grälla förpackningar och affärens snygga staplande av varorna.

Prata inte med hat i munnen!