Voxra ingår i nytt bantningsmedel

Mer
9 år 3 månader sedan #705768 av Admin1
Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har gett klartecken för det nya läkemedlet Mysimba som ska användas tillsammans med koståtgärder och fysisk aktivitet för att minska vikten.

Läkemedlet har de aktiva substanserna naltrexon och bupropion (Voxra), som bägge redan är godkända som läkemedel inom andra områden. I det här fallet verkar de genom att påverka de delar av hjärnan som är inblandade i födointag, energiförbrukning och belöning, skriver EMA i ett pressmeddelande.

www.dagensmedicin.se/artiklar/20 ... lakemedel/
Mer
9 år 3 månader sedan #705779 av Janis
Coolt!
Mer
9 år 3 månader sedan #705878 av Admin1
Voxra har antidepressiv effekt och minskar också rökning. Zyban heter Voxra, som används mot rökning. Naltrexon som ingår i bantningsmedlet används mot alkoholmissbruk.
Mer
8 år 9 månader sedan #751350 av Zoidar
"Det är inte klarlagt exakt hur läkemedlet verkar, men de två aktiva substanserna påverkar delar av hjärnan som styr födointaget och energibalansen, och minskar effekten av den del av hjärnan som styr lusten som är förknippad med att äta. Läkemedlet påverkar patientens aptit samtidigt som den ökar energiförbränningen."

Låter ju lovande.

<!-- w --> Www.lakemedelsvarden.se <!-- w -->

Anchored in Christ ✟

Mer
8 år 9 månader sedan #751351 av Zoidar
Vill testa :)

Anchored in Christ ✟

Mer
8 år 9 månader sedan #751352 av Drummer
Nackdelen med Voxra är att den höjer Dopaminet, vilket kan göra en mer paranoid om man har en psykossjukdom. Har man ingen psykosproblematik kan det nog vara bra.