Akineton och Nissegossen

  • Fisk
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
15 år 2 månader sedan #174084 av Fisk
Akineton och Nissegossen skapades av Fisk
Jag har en fråga till dig..du har ju tagit detta preparat i många år. har för mig att du tar 5 per dag. Vilken tidsintervall tar du dom. Jag gillar Aineton men det händer att jag tar lite många på en gång pga angenäma effekter. Hur slutar man med det? Hur gjorde du?
Mer
15 år 2 månader sedan #174093 av Nissegossen
Det effektivaste att inte ta för många, är att du inte skall ha någon burk hemma som du plockar upp ur då och då. Detta för att det blir ofta lätt för många på en dag. Som du själv säger är det inte alls roligt om du överdoserar!!! Du kan då till och med få en akineton psykos på den och den är i så fall självförvållad och du får då ingen hjälp utav psykiatrin.

Jag har haft Akineton sedan 1974, ända sedan jag fick min första depåneuroleptika injektion. Alltså i 34 år.

Det du skall göra är att fråga läkaren om han kan ge dig dosdisp. Då får du den i en rulle för 14 dagar som du hämtar ut på Apoteket. Tar du enligt klockslagen och sköter det så missbrukar du inte, för att då står du utan tabletter, när du tagit allt tidigare.

Jag tar 2 direkt på morgonen och sedan fördelar jag de 5 tabletterna över dan. Jag tar min sista tablett kl 4. tar jag den mycket senare kan jag inte sova till natten. Får också säga som några tips, att om du tagit och överdoserat en längre tid och slutar tvärt kan nackmusklerna råka i konstiga vinklar ned mot axeln med huvudet och du kan inte med din vilja räta upp nacken igen utan att du får Akineton. Märk väl att det gäller överdosering och utsättande från en dag till en annan.

Du kan också märka, att om du har glömt att ta exv ta 2 tabletter så kan du bli väldigt trött om du inte får dem i dig. I det här fallet, så glöm inte att ta dem heller. Har du glömt att framåt 6-7 att ta dem, gå och lägg dig istället.

Om du sätter ut medicinen ett par dagar, så räkna med att ingenting är bra med andra. Ingenting passar och du kan bli väldigt aggressiv utan att du själv märker det. Räkna med att fasa ut väldigt sakta på medicinen, för att annars riskerar du att slå ned människor!
Utan Akineton=kort stubin! Jag menar allvar med det!!!

När du får dosdisp får du ett konto på Apoteket. Då betalar du 160 kr i mån året om. Detta för det blir högkostnads kortet på det. Så detta går kontinuerligt året runt, då behöver du inte betala något för övriga mediciner som också går på högkostnads kortet. De mediciner du får, som du inte får ut på apoteket, som då går utöver vad som är giltigt. Ta reda på utav apotekspersonalen om det är förpackningen eller om det finns en likvärdig medicn som då accepteras på högkostnadskortet.

Det är faktiskt så lurigt att en viss dos av en medicin går på högkortnads kortet medan en annan dosering inte går på det.

Glömde säga att om du hämtar ut, sådant som inte går på högkostnadskortet, kommer det nästa månad på talongen du skall betala på. Du, om du har dosdisp betalar du aldrig kontant över disk om det är receptbelagda mediciner. Andra varor får du då betala kontant.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
15 år 2 månader sedan #174104 av
Svar från i ämnet Akineton och Nissegossen
Ja varenda gång säger jag till mig själv att nu ska jag bara ta 1-2 tabl men det slutar på samma vis. 5 på en gång. Sen om man gör det flera dagar i rad så funkar det inte längre och de tar slut så att man får tillbaka oron man hade innan. Tack för tipset i alla fall. Får be sambon ta hand om dom och portionera ut dom till mig.
Mer
15 år 2 månader sedan #174109 av Nissegossen
<!-- s8) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cool.gif" alt="8)" title="Cool" /><!-- s8) --> Du ta en åt gången tillsammans med kaffe och fördela några öl om dagen på det så når du maximal effekt. Du känner dig då go i kroppen hela dan och det räcker med bara 5 tabletter om dagen. Om du tar så får du en fin jämn må bra känsla i kroppen hela dan.

Att just svälja ned dem med en kopp kaffe och sitta och sippa på några öl, gör att allt sammantaget, så får du en verkligt god känsla i kroppen! <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
15 år 2 månader sedan #174115 av
Svar från i ämnet Akineton och Nissegossen
Tackar för tipset Men ja jobbar också så att dricka öl då är nog ingen höjdare. Men det låter lockande med öl he he :D
Mer
15 år 2 månader sedan #174127 av Nissegossen
:lol: He, he jag jobbade på preppen i GBG i 17 år, då även när jag stod på Akineton! Det var aldrig någon som sa nåt! :rolleyes:

Borde väl klassas som yrkesskada! :lol: <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum