Vill gå ner i vikt

  • kgu
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
18 år 8 månader sedan #20039 av kgu
Vill gå ner i vikt skapades av kgu
Jag har varit överviktig i snart 1 år.Det hela började när jag gick på Zyprexa. Jag gick upp 15 kg. Jag bytte till Seroquel, och min läkare sa att den inte gav så mycket viktökning. När jag slutade på Zyprexa vägde jag 97-98 kilo. När jag fick Seroquel så gick jag ner ungefär 4 kilo, och då åt jag fruktansvärt lite också, trots hunger. Nu över sommaren har jag ätit mer och gått upp till 97 kilo igen som jag vägde när jag slutade med Zyprexan. Jag tycker att seroquel lugnar mig lite så den hjälper en del och mina röster är inte lika intensiva. Men övervikten är ett stressmoment i sig som gör en oharmonisk, och det skapar en del ångest. Zeldox kan vara ett alternativ.Den medicinen gick jag på för ett år sedan.Jag gick ner 8 kilo på tre veckor, men har för mig att jag mådde illa av den och fick mycket ångest i början av behandlingen.Admin: Kan man göra som så här att man kan sätta in Zeldox tills man har gått ner dom kilona man vill och sedan sätta in Seroquel igen, och börja motionera en timme per dag och tänka på vad man äter sedan. Tror du att man kan hålla vikten under kontroll då?
Mer
18 år 8 månader sedan #20047 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Vill gå ner i vikt
Eftersom Zeldox har fungerat tidigare för dig, så borde det gå att använda den tillfälligt tills vikten minskat tillräckligt och sedan använda Seroquel igen + motion och diet. Jag tycker det verkar vara en ganska listig strategi faktiskt. Bäst är nog om du kan få råd av dietist med motion och diet. Det brukar finnas dietister på alla sjukhus.
  • kgu
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
18 år 8 månader sedan #20073 av kgu
Svar från kgu i ämnet Vill gå ner i vikt
Tack för det förnuftiga svaret Admin. En del tjejer trodde att jag jobbade som fotomodell förr.Men nu har övervikten förvandlat mig till ett monster.
Min högsta önskan är att få träffa en tjej igen, men då vill jag först gå ner i vikt. Min psykolog tror att min schizofrenisjukdom bottnar i någon slags osäkerhet att aldrig duga. Tjejer har verkligen tittat på mig förr.Men när dom väl har träffat mig så har dom märkt att det är något som inte står rätt till hos mig, och det har sårat mig, och därför har jag försvarat mig självt genom att framstå som en kylig och monsterliknande figur, som jag egentligen inte är. I`m loking for some grace. Jag vill träffa den tjejen som har gått igenom samma helvete som mig själv, som förstår vad det innebär att också vara en människa på djupet. Jag är trött på all ytlighet i det här samhället. Det där dokusåpaträsket kan jag klara mig utan. Det är bara glamour eller bögeri, och det spyr jag av.Men på samma gång respekterar jag människor för vad dom är. Men jag måste stå upp för mig själv och säga att jag drömmer att få träffa en snygg och djup tjej som vet vad livet handlar om. <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
18 år 8 månader sedan #20091 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Vill gå ner i vikt
Jag vet en kille som blev väldigt överviktig av Leponex. Han köpte joggingskor och började motionera samtidigt som han åt lite mindre. Han sa att han ständigt var hungrig och fick vänja sig vid det. Han gick snabbt ned till normalvikt, som han har behållit sedan dess (5-6 år).
  • Hanna
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
18 år 8 månader sedan #20290 av Hanna
Svar från Hanna i ämnet Vill gå ner i vikt
Hej!
Jag har oxå ätit zyprexa och gick upp 50 kg.Började med zeldox och dagliga promenader, gick ner 36 kg på ca 9 månader och är nu nere på mn idealvikt och har hållit den i över 2 år så försök och byt medicin du för det är inte roligt att gå upp i vikt.......Lycka til

Mvh H
Mer
5 år 1 månad sedan #1135793 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet Vill gå ner i vikt
Man över 40: Öka din förbränning i 5 enkla steg
kampanj.expressen.se/tplus/posts/man-ove...ning-i-5-enkla-steg/

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum