Fler än jag som upplever att vården blivit sämre?

Mer
14 år 2 månader sedan #264313 av sannes world
Hallo!Jag undrar om det är fler som upplever att vården blivit sämre i Skåne(där jag bor).Innan kunde jag få tid hos en läkare rätt snart,men nu får jag vänta så länge att jag blir så sjuk så jag knappt orkar ta mig dit!
Likaså med läkare!Jag hade en läkare i 7år och han kände till mig och mina symtom.Men så slutade han för omorganisation.Han trivdes inte mer sa han.
Och nu har jag haft 3 olika läkare på 6mån.MEN jag får inte tid att komma och prata utan de pratar med sköterskan och så får jag lite nya piller.Jag tycker det är skamligt!
Likaså hade vi en avd. i min stad med 13-14 platser.Alltid fullbelagt.MEN ändå tar dom bort halva avd,så endast 6platser finns kvar.Och nu får vi andra åka 3,5mil för att komma till en avd.för inläggning. <!-- s:x --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_mad.gif" alt=":x" title="Mad" /><!-- s:x -->
Undrar om någon annan har synpunkter om detta problem!!
Mvh Sanne i Skåne.
Mer
14 år 2 månader sedan #264317 av Geta
Det är snart 5 år sedan jag träffade en läkare. All kontakt
går genom receptionen eller sköterska när jag behöver
ha nya recept på medicin.
Det kan också bero på att jag anses vara relativt frisk och
pigg.
Mer
14 år 2 månader sedan #264323 av mopa
Här funkar vården ganska bra. Pre gör hembesök nu varrannan vecka, men dom ringer varje vecka. Jag träffar läkaren två ggr om året. Sen har vi socialpsyk, som gör hembesök varje vecka. Dom kan komma oftare om man behöver hjälp. Det finns alltid nån som ställer upp.
Så här får vården godkänt.
Mer
14 år 2 månader sedan #264325 av sannes world
Svar från sannes world i ämnet Hej!

Geta skrev: Det är snart 5 år sedan jag träffade en läkare. All kontakt
går genom receptionen eller sköterska när jag behöver
ha nya recept på medicin.
Det kan också bero på att jag anses vara relativt frisk och
pigg.

Ja det kan vara så ibland att man inte behöver hjälp.Det förstår jag,men jag har sökt och sökt.Och de säger bara vi har inga tider.Sist blev jag så sjuk att jag fick läggas in.Och det blev i 2 mån.Tycker det är så trist bara.Tabletter är bra men jag tror man måste få prata om sina problem någon gång ochså.
Sanne i Skåne! :?:
  • Besökare
  • Besökare
14 år 2 månader sedan #264335 av
örebro akutpsyk är hemska dom borde fan inte få vara kvar.. tycker det står jätte ofta att dom får kriktik för att dom gjort fel i tidningar..

dom uppmanar mig att gå ut och hota att slå ihjäl folk!!!
en gång i mars förra året. kom jag dit och mådde skitdåligt..
då sa läkaren så här till mig.. du måste säga att du ska döda någon annars tar vi inte in dig..
sedan skrev dom på sitt papper att jag hade vanförestälningssyndrom då så skickade dom hem mig för att jag inte va nog sjuk och inte hotade att slå ihjäl någon.. så då blir man att fundera lite om man har vanföreställningssyndrom så är man inte nog sjuk för att få vara kvar.. hur sjuk måste man då vara????.. så nästa gång jag kom dit då tänkte jag på det som sa till mig sisst att jag var tvungen att hota ha ihjäl någon.. så när dom då skulle skicka hem mig igen.. så sa jag till läkaren att släpper du ut mig då jävla går jag ut och slår ihjäl första bästa människa jag ser här utanför...
så då fick jag vara kvar.. hur jävla sjukt är det inte att man måste hålla på och säga sådana saker för att få vara kvar... när man ber om hjälp borde man väll fan det tycker jag!!!
Mer
14 år 2 månader sedan #264522 av Admin1
Det har stått kritik i Sydsvenskan om psykvården i Skåne:
Skånes omkring 5 000 psykiskt sjuka är offer för byråkratin. Situationen är kritisk för dem och det krävs krafttag av både regionen och kommunerna för att minska problem och lidande för de sjuka och deras anhöriga.
sydsvenskan.se/sverige/article61 ... kvard.html

partyjunkie,

Det var ju rena skandalen att du blev behandlad på det viset. Starkt av dig att själv klara det hela.