hembesök av psykiatrin

Mer
11 år 1 månad sedan #563147 av cecilia76
Hur vanligt är det att psykiatrin gör hembesök? Det förekommer inte i min kommun och det är jag glad över. Vill ha hemmets trygga vrå för mig själv. Är det någon som varit med om hembesök?
Mer
11 år 1 månad sedan #563148 av rebbe
Svar från rebbe i ämnet hembesök av psykiatrin
Dem kom helt på eget bevåg och de va ingen succe direkt.

Ingen dokumenation heller vilket är ett nödvändigt krav.(etiskt)
Mer
11 år 1 månad sedan #563153 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet hembesök av psykiatrin
Det kommer två stycken sköterskor var 14;de dag hem till mig för att ge mig min injektion! De får numera inte komma ensamma utan måste vara två! Order uppifrån, de får inte gå ensamma.

Jag bjuder på antingen kaffe eller thé och någon god kaka, som dessvärre skippas av den ena. Dessutom intresserar de sig inte längre om jag gör mig till och bakar upp Wienerbröd i min egen ugn till de kommer. De är mätta och har i allmänhet varit just på lunch när de kommer. Likadant med boendestödet. Förstår dem, de fikar ju en himla massa därför bjuder jag även på thé vilket verkar vara överlag, även boendestödet. Dock gillar de den flytande honung jag ställer fram till dem. Själv har jag numera när alla kommer själv gått över till thé för att då behöver jag inte gödsla med kaffe. Fast jag tycker bäst om vanlig honung på burk, därför står också en burk honung på bordet.

Dock att jag visade på den flytande honungen för en sköterska prövade hon att ta det i och sist sade hon att hon själv köpt en tack vare det.
De kommer till ett dukat bord med för det mesta en duk efter vilken helg det är. I julas en röd julduk och sist en vit linneduk, dukat med thé muggar och åtminstone ibland när jag kommer ihåg det servetter, assietter och kakfat och det står stora ljusstakar, sju stycken, med tända levande ljus på bordet och allt är färdigt när de kommer.

Det med sticket är ju snabbt avklarat och de får den kontinuerliga träffen och ser hur jag mår och kan göra en bra bedömning av mig varje gång de kommer. De säger inget i allmänhet om hur jag har det. Brukar ha tagit upp kläder från golvet, bäddat sängarna, diskat, dammsugit golven, torkat av dem, ev skurat köksgolvet, i alla fall "moppat" köksgolvet och förövrigt gjort vad som det brukar vara! De tar på sig skoskydd, hänger av sig kläder och lägger ifrån sig paraplyer och eventuella väskor utom det hon behöver för injektionen. Hon slänger alla kanyler och förbrukade sprutor i en behållare avsedd för det, som sedan åker längst in under diskbänken och jag slänger hennes engångshandskar.

Jag har själv frågat om det, både om ssk och boendestödet och jag har ingenting att dölja och besöken tar högst en timme! Om jag själv skall ta mig till psykiatrin är dan förstörd, får inte gjort något annat den dan. Det tar för lång tid, för lång väg att gå och jag får för ont (Ichias). Det går visserligen en buss i närheten av öppenvården, men för att komma till där den stannar i närheten av var jag bor, måste jag först ta min vanliga buss ett antal hållplatser till den bussen som går en gång i timmen.

Läget av öppenvården lämnar mycket i övrigt att önska. Det går snabbt att ta en bil dit oavsett varifrån, för det ligger vid ett motorvägsmot på Europa vägen mot Stockholm.

Har en liten gimick, tar reda på vad en ny person heter när jag informeras om någon annan kommer än de vanliga och plockar fram en låt eller spellista som associerar till den personens namn och/eller favorit musik, slår på helskärm (27 tum) och spelar upp något jag tycker kan passa den som är ny ifrån youtube! Kanske en elev under utbildning! Även läkarkandidater har varit hemma hos mig. Eftersom de som är elever gärna vill ha en inblick hur en sjuk upplever sin sjukdom, brukar jag sätta dem vid datorn, under tiden jag och sköterskan tar hand om tider, injektion, info från bägge håll. Under tiden får eleven läsa mina berättelser som ligger på en data CD med mina alla texter på. Tror att det är bortåt 650 objekt på den CDn.

Sedan nästan föser jag iväg dem för att jag brukar ha annat att göra efter dem. Jag sitter och helt plötsligt tittar jag på klockan på väggen och ser att det är dags för dem att gå och jag vill aldrig ha långa avsked, har man sagt hej då så har man.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
11 år 1 månad sedan #563154 av Nissegossen
Svar från Nissegossen i ämnet hembesök av psykiatrin
:lol: Det blev mycket text i förra inlägget, men eftersom jag inte har varit sömnig och inte har något att göra, breder jag på med hela registret av vad jag har att skriva! Suck! Jag har tråkigt, för en gång skull och har lust att vara kreativ. Jag har emellan ätit frukost och fått en kopp kaffe i mig och med koppen följde med mina morgonpiller. Nu på morgonsidan börjar jag äntligen krokna och börjar bli sömnig.
Ursäkta den långa texten :angel

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
11 år 1 månad sedan #563162 av rebbe
Svar från rebbe i ämnet hembesök av psykiatrin
När du ändå är på G så kan du rätta mig <!-- s:wink: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=":wink:" title="Wink" /><!-- s:wink: -->
Mer
11 år 1 månad sedan #563169 av Geta
Svar från Geta i ämnet hembesök av psykiatrin
Nej, jag har aldrig haft hembesök från psykiatrin.