Bloggar skrivna av vårdpersonal?

Mer
6 år 1 månad sedan #1033045 av Magisk
Läser en del bloggar som drivs av folk som har psykisk ohälsa, men har svårt att hitta bloggar skrivna av människor som jobbar inom vården, främst psykiatrin då.

Hittade en blogg för ett tag sen av en polis som skrev om hur hans arbete var, tankar och känslor kring det han mötte i sitt arbete med folk som mådde psykiskt dåligt. Har också läst en annan blogg av en som jobbade som skötare på en psykiatrisk avdelning. Hen skrev också om möten med människor, dock inget som kunde kopplas till "riktiga" personer såklart. Hur som helst så har båda dessa bloggar inte varit aktiva på några år, och jag skulle väldigt gärna hitta nån ny "personal"-blogg att följa. Tycker det är så intressant att läsa om hur de som är på "andra sidan" tänker och känner i mötena mf oss med psykisk ohälsa.

Så, vet ni några bloggar?
Mer
6 år 1 månad sedan #1033447 av Admin1
Mer
6 år 1 månad sedan #1033452 av Geta
Jag minns att en psykiater hade en blogg för några år sedan. Han lade ut en bild på en medlem här på Viska som ett typiskt utseende för en schizofren patient. Var det etiskt?
Mer
6 år 1 månad sedan #1033456 av Amandara
PUCKO!
Mer
6 år 1 månad sedan #1033675 av Undrande
Psykiatiker.blogg.se har en normal svensk-akademisk större tankebild. Psykiatriker Thomas Jackson har stämt Redaktör Jan Helin för att vara ansvarig för Aftonbladets förtal när han påpekat att det var föräldrarna som gjorde barnen sjuka.
Mer
6 år 1 månad sedan #1033680 av Undrande
Hur såg medlemmen ut då? Psykiatrin är ju fånig många ggr, de dömer efter utseende, vill inte påpeka det uppenbara för alla och envar och ofta utmålande för den sjuke, .ex, sköta hygien, raka/klippa skägg o hår lite grann, tvätta kläder, köpa nya kläder, ha OK tandstatus, nånstans att bo.