Varför får psykiskt sjuka sämre vård?

Mer
5 år 5 månader sedan #1095586 av Carmen Al Kebab
Räcker med att gå till en annan typ av vård än psykiatrin... Står det någon form av psykisk sjukdom där så får man definitivt sämre vård. Varför?

Har själv blivit utsatt för sämre vård pga det.
Mer
5 år 5 månader sedan #1095587 av Geta
Vården kanske tror att symtomen alltid beror på det psykiska. Därför avfärdas man.
Mer
5 år 5 månader sedan #1095589 av Kn@sen
Ligger mycket i det du säger och tyvärr ingen skröna heller. Människan är så otroligt komplicerad. Undrar om vi någonsin fullt ut kommer förstå hur allt förehåller sig. Stor filosofisk fråga egentligen. Men först och främst börjar jag med att vissa grunläggande funktioner och försvarsmekanismer hos oss, påverkas mycket av tex, stress, hur mycket är beronde på individen men hur mycket det kan påverka börjar forskare idag förstå, vilket omkullkastar en del teorier och forskning från förr men kan också föklara en del vilket är hoppfult för framtiden. Långvarig stress är väldigt skadligt och effekterna kan variera, men både psykiska som fysiska besvär som följd, men som sagt tidigare människan är väldigt komplicerad. Om man ser människan som summan av en mycket komplicerad ekvation, där vissa tal ständigt ändras , hur kan då summan bestå och vara den samma?
Mer
5 år 5 månader sedan #1095590 av Nissegossen
Det man inte förstår drar man sig undan ifrån och somatikern förstår inte psykisk sjukdom och vill inte alls ha sjuka med psykisk sjukdom. Jag tror det beror på brist på kunskap.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
5 år 5 månader sedan #1095592 av Geta
Sjukdomar där man kan ta prover kan inte avfärdas.
Mer
5 år 5 månader sedan #1095601 av Carmen Al Kebab
NG har säkert en poäng... Det utmålas ofta i media som att schizofreni är något extremt tabubelagt samtidigt som de inte vet så mycket om schizofreni ÄNDÅ så uttalar dem sig.