Ensamhet eller tillsammans?

  • Hurt
  • Författare till inlägg
  • Besökare
  • Besökare
10 år 7 månader sedan #607678 av Hurt
Ensamhet eller tillsammans? skapades av Hurt
Jag startade en tråd i somras och undrade varför så många av oss schizofrena är ensamma och fick många svar jag har kommit fram till det här i mitt liv. Jag tycker inte om ensamheten, men väljer den ofta pga min sjukdom som gör de svårt att umgås med människor på olika sätt fastän jag vill att de ska fungera och gör allt i min makt att det ska fungera, men de gör inget. Min mamma antydde att de e nog bäst för mej att vara ensam trots allt...vad kan jag göra för att mitt sociala liv skall komma i liv och rörelse och fungera? är ja verkligen så efterbliven???
Mer
10 år 7 månader sedan #607681 av notwoodstock
Jag blev bortmotad från gamla vänner genom att mina inre röster och påverkan sade att jag för 10-15 år sedan att jag inte skulle ringa mina vänner. :fiol

Så nu börjar jag ta tillbaka lite förlorad mark, bl.a genom FaceBook. Som jag dock borde ta paus från. :va?

Men i ensamheten kan det inre livet spira också. Jag är dock ofta "påkörd" i huvudet om inte Gud/Jesus är med. :hjärta

/notwoodstock
Mer
10 år 7 månader sedan #607701 av notwoodstock
Jag litade ju på det som kanske var villoandar. I annat också. <!-- s:-( --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_sad.gif" alt=":-(" title="Sad" /><!-- s:-( --> 8O 8O 8O

/notwoodstock
Mer
10 år 7 månader sedan #607725 av Admin1
Svar från Admin1 i ämnet Ensamhet eller tillsammans?
Det går att få en kompis via kommunen gratis. Det kallas för kontaktperson eller fritidsstöd och har ingenting med vård att göra utan är bara ett sällskap. det är några här som har kontaktperson.
Mer
10 år 7 månader sedan #607755 av Nissegossen
Hurt, jag förmodar att du är LSS berättigad och ta då kontakt med din biståndssamordnare på soc. Då tar hon ställning till om du har behov av kontaktperson och hur ofta. Jag vet att detta är olika för varje landsting som har sina egna regler och även kommunen är då inblandad och då kan kontaktpersonen få, som här i Göteborg sina utlägg betalda genom soc, alltså jag behöver inte betala för hans utlägg. Han är även min boendestödjare och varannan vecka kommer han hem till mig och varannan stämmer vi möte på ett fik nere på stan och går och fikar, med hans utlägg för fikat betalt av soc mot uppvisande av kvitto.

Sedan har psykiatrin även en egen kontaktperson och hur reglerna är där får du prata med ansvariga anställda där om.
Lättast att då fråga din behandlande ssk, läkare eller kurator om det.

Det jag behöver, är ju att få tjafsa med en person irl och då ha ett mål att gå till, då jag annars aldrig går ut och fikar eller sätter mig på krogen.

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Mer
10 år 7 månader sedan #607759 av Geta
Svar från Geta i ämnet Ensamhet eller tillsammans?
Till mig har man sagt i psykiatrin att jag får skaffa vänner själv, när jag bad om kontaktperson.