- Inlägg: 7012
Vilket smör är bäst?
4 år 7 månader sedan #1178513
av krokus
Svar från krokus i ämnet Vilket smör är bäst?
Vid matlagning använder jag smör från Valio. Det är några kronor billigare än Arlas smör.
Smörgåsar äter jag inte så ofta, men använder då Lätta, eftersom Bregott är svårt att breda ut, utan att smörgåsen går sönder. Eller så är det SBS (=skit bakom spakarna).
Smörgåsar äter jag inte så ofta, men använder då Lätta, eftersom Bregott är svårt att breda ut, utan att smörgåsen går sönder. Eller så är det SBS (=skit bakom spakarna).
4 år 7 månader sedan - 4 år 7 månader sedan #1178520
av Zoidar
Jag vet inte mycket om transfetter tyvärr. Men hittade detta från en Göran Petersson, professor på Chalmers:
- Hälsofarliga transfetter bildas vid härdning av flytande fett
- All härdning tar helt bort fettets innehåll av nyttigt omega-3
-Onaturliga transfetter skadar enzymfunktion och membranstruktur
-Naturliga transfetter som CLA i mjölkfett har positiva hälsoeffekter
-Vissa transfetter som CLA är antioxidanter liksom karotenoider
- Grundproblemet är inte transfetter utan härdning av fetter
- Alla kan nu bidra till en snabbare avveckling av härdat fett
Naturligt fett och härdat fett: Naturens fettsyror har sina dubbelbindningar i
cis-form nästan utan undantag. Industriell härdning av fett medför omvandling till trans-former i stor utsträckning.
Hälsorisker: Under senare tid har alltfler hälsorisker kopplats till härdat fett och
transfetter. Särskilt gäller detta hjärt- och kärlsjukdomar. Transfetter har blivit
en het hälsofråga.
Mjölkfettets transfetter: De naturliga transfetter som ingår som en liten del av mjölkfett tillskrivs positiva skyddseffekter mot bl a vissa cancerformer och mot
ateroskleros
www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j...ZgJIP6PHZcOGOYfhSdxd
Ska till second hand idag och leta smörbytta.
Anchored in Christ ✟
Svar från Zoidar i ämnet Vilket smör är bäst?
wasp skrev: Skriv lite om transfetter. Verkar intressant!
Jag vet inte mycket om transfetter tyvärr. Men hittade detta från en Göran Petersson, professor på Chalmers:
- Hälsofarliga transfetter bildas vid härdning av flytande fett
- All härdning tar helt bort fettets innehåll av nyttigt omega-3
-Onaturliga transfetter skadar enzymfunktion och membranstruktur
-Naturliga transfetter som CLA i mjölkfett har positiva hälsoeffekter
-Vissa transfetter som CLA är antioxidanter liksom karotenoider
- Grundproblemet är inte transfetter utan härdning av fetter
- Alla kan nu bidra till en snabbare avveckling av härdat fett
Naturligt fett och härdat fett: Naturens fettsyror har sina dubbelbindningar i
cis-form nästan utan undantag. Industriell härdning av fett medför omvandling till trans-former i stor utsträckning.
Hälsorisker: Under senare tid har alltfler hälsorisker kopplats till härdat fett och
transfetter. Särskilt gäller detta hjärt- och kärlsjukdomar. Transfetter har blivit
en het hälsofråga.
Mjölkfettets transfetter: De naturliga transfetter som ingår som en liten del av mjölkfett tillskrivs positiva skyddseffekter mot bl a vissa cancerformer och mot
ateroskleros
www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j...ZgJIP6PHZcOGOYfhSdxd
Ska till second hand idag och leta smörbytta.
Anchored in Christ ✟
Last edit: 4 år 7 månader sedan by Admin1.
4 år 7 månader sedan #1178526
av Geta
Svar från Geta i ämnet Vilket smör är bäst?
Är det inte mest i kakor och kex som det är transfetter.
4 år 7 månader sedan - 4 år 7 månader sedan #1178528
av Zoidar
Hittade ingen smörskål, så jag la smöret på ett fat.
Anchored in Christ ✟
Svar från Zoidar i ämnet Vilket smör är bäst?
Kakor jo. Det smygs nog in lite här och var. Det är alltså omättade fettsyror (vegetariska tror jag) som härdas.Geta skrev: Är det inte mest i kakor och kex som det är transfetter.
Hittade ingen smörskål, så jag la smöret på ett fat.
Anchored in Christ ✟
Last edit: 4 år 7 månader sedan by Admin1.
4 år 7 månader sedan #1178554
av Geta
Svar från Geta i ämnet Vilket smör är bäst?
Du kan nog hitta en smörbytta på secondhand.