Orkar ni hålla igång med antipsykotiska läkemedel?

Mer
3 år 9 månader sedan #1266320 av Kattis35
Hej jag har schizo affektiv sjukdom. Var under en manisk fas för ett par år sedan. Gick väldigt mycket och gick ner från 100 till 63 men nu har jag tyvärr hamnat i en svacka o går sällan. Gått upp till 88kg :(

Orkar ni träna? O isåfall hur?
Önskar verkligen att gå ner till minst 74kg då är jag nöjd även om jag har lite övervikt kvar...
Kram på er!
Mer
3 år 9 månader sedan #1266321 av mopa
Har hund så jag får bra med motion. Visst är det jobbit ibland, men det går.
Mer
3 år 9 månader sedan #1266324 av Geta
Rör på mig varje dag måttligt.
Mer
3 år 9 månader sedan #1266325 av MsTibbs
Nej inte hålla igång. Tur jag har jobbet annars skulle jag låsa in mig och proppa i mig pizza dygnet runt. Har vägt 136,6kg, nu 131kg. Bra med semester.
Mer
3 år 9 månader sedan #1266330 av Amandara
Jag har oxå schizoaffektiv sjukdom och har haldol som antipsykosmedicin. Nu håller jag gång rätt bra men väger 108 kg. Gått ner några kilo det senaste med mycket promenader. Men jag har som de flesta här begränsat med energi. När jag fysar så mycket som jag gjort nu ett tag orkar jag inte riktigt upprätthålla hemmet. Jag är piggare på senare år än förr och orkar mer. Förr gick jag till gymmet som en zombie men nu tycker jag det är rätt kul 8ch har hyfsad energi. Men förr var jag seg. Men har 30 kg att gå ner. Men jag har ingen brådska huvudsaken att vikten går neråt vilket den gör om ån sakta.
Mer
3 år 9 månader sedan - 3 år 9 månader sedan #1266342 av Nissegossen

Kattis35 skrev: Hej jag har schizo affektiv sjukdom. Var under en manisk fas för ett par år sedan. Gick väldigt mycket och gick ner från 100 till 63 men nu har jag tyvärr hamnat i en svacka o går sällan. Gått upp till 88kg :(

Orkar ni träna? O isåfall hur?
Önskar verkligen att gå ner till minst 74kg då är jag nöjd även om jag har lite övervikt kvar...
Kram på er!


Jag tränar inte. Men något som fick mig att hålla upp i 5 veckor med all alkohol, det gjorde att som jag blev påhoppad av två läkare och hotad med en överläkare. Detta pga ett blodtest visade mycket dåliga värden pga att jag dricker alkohol, själv sade jag på våren den våren jag tror inte att jag lever till min födelsedag i augusti.

Så dåliga värden var det. Nu fick jag reda på alkoholmarkören CDT det visar att man dricker alkohol trots att man är helt nykter när man tar fasteprover
Jag googlade CDT värdet min dåvarande ssk talade om att det kallades CDT värdet.

Där fann jag att 5 veckor av noll alkohol i 5 veckor visar det helt normala värden sagt och gjort. jag hade öl, men den fick ligga i kylen, jag som gjort eget vin hade en sats med vin hemma lät jag vara men en törstig granne ville ha allt av mig. Det slutade med att hon sjukskrevs sig en vecka och bara drack mitt vin. Sedan började hon på jobbet igen. jag sade om ölen, dem får du inte den kommer jag själv ha. Går på du mig om det blir vi ovänner.

Jag trappade då ned alkoholen och från det frågade ssk har det gått 5 veckor? Jag tror det åtminstone en månad. 5 Veckor? Jag tror det gick till kylen och fick en kall öl öppnade och drack. Här i stan ligger gata, tvärgata till Avenyn i Göteborg låg ett ställe för Alkoholister. Eftersom man får gå ned i en trappa och då komma in hette stället en trappa ned.

Detta att trappa ned är för tar de in en för avgiftning så får man benzo istället för alkohol och på sjukhus år du aldrig alkohol bara benzo vilket att man kan få delirium av för hastigt avslutat alkohol ett livshotande tillstånd men genom att själv avsluta genom att trappa ned det är boten mot delirium och du råkar inte ut för det. Tycker att om man trappar ned några dagar, så rasar man ned som jag från över 100 kg, på 5 veckor utan alkohol, då rasade jag ned så min kp sade du gör mig nervös för dig då du smälter ned så jag blir orolig att du skall dö.

Efter dessa 5 veckor, vägde jag mig på våg på min mottagning för psykos, vågen visade 79,5 kg detta trots att jag åt som vanligt och ingen motion jag har gått upp 85 vilket är något kg för mycket enligt mitt BMI

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Last edit: 3 år 9 månader sedan by Nissegossen.