Får myndigheter säga att man är "skruvad" i offentliga handlingar?

Mer
4 år 7 månader sedan - 4 år 5 månader sedan #1178544 av Richard
Läste igenom lite dokument, bl.a. en gammal FUP. Där kallar nån "Lynne" mig för skruvad... Tror det är polisen. Får de verkligen skriva på det viset?

Last edit: 4 år 5 månader sedan by Admin1.
Mer
4 år 7 månader sedan #1178545 av Geta
Med tanke på vad du har berättat om dig själv på Viska, så verkar det inte vara helt taget ur luften. Men det är väl ingen vedertagen diagnos.
Mer
4 år 7 månader sedan #1178702 av Admin1
Fast skruvad är väl inte så farligt. Det kunde varit värre.
Mer
4 år 7 månader sedan #1178775 av memphis
Vad betyder skruvad? Det är nog ett gammeldags begrepp.
Mer
4 år 7 månader sedan - 4 år 7 månader sedan #1178784 av Nissegossen
Tja, gå till baren beställ en www.tasteline.com/recept/screwdriver/

Skruvmejsel skruven är lös någonstans memphis

Vad gäller Richard kanske det är en sammanfattning av honom inte vet jag. Där är redan mycket skruvat, på skämt Richard

Inte att förglömma one for the road

Finns numera här viska.richardhandl.com/index.php Viska 3.1 om schizofreni forum
Last edit: 4 år 7 månader sedan by Admin1.
Mer
4 år 7 månader sedan - 4 år 7 månader sedan #1178797 av Amandara
Jag tycker att alla myndighetspersoner ska vara professionella. Det har de betalt för att vara. De ska inte lägga in sina personliga värderingar. Eller hitta på oprofessionella ord för hur de upplever folk.

Det finns kriterier för diagnoser och skruvad tillhör inte kriterierna. Skruvad har inte med hur en person är, vilka symtom hen har...Skruvad är en skruvad skruv eller en korkskruv. Jag tycker det är ett övertramp av en professionell att skriva att nån är skruvad. Det kan hen vara själv.

Jag har fått på mig att jag är misstänksam. Och det kan iofs vara ett kriterie. Men jag tycker att myndigheter får bevisa sig...förtjäna tillit...som i alla andra sammanhang. Särskilt psykiatrin.

Har man inte erfarenhet av psykiatrin är det gökboet man har som referens, och lobotomi. Skrikterapi och att skylla allt på föräldrarna. Varför ska man lita på dem innan de visat vad de går för? De får marknadsföra sig, tala om vad de kan tillhandahålla för en....men det gör de inte.

De tar bara för givet att man ska säga tack och amen för dem. Många är inte ens bra, eller professionella. Man har tur om man får bra vårdkontakter och man får själv söka info om vad de kan göra för en. Via viska tex, att andra berättar om vad som finns för vård.

Nationella riktlinjer för schizofreni och schizofreniliknande tillstånd talar om vad psykiatrin ska tillhandahålla och hur de ska prioritera. Riktlinjerna är bra men de är inte implementerade i verksamheterna. Jag tycker psykiatriledningen ska beställa riktlinjerna och ge till all sin personal. De är inte särskilt tjocka och alla bör läsa dem, och arbeta utifrån dem.

Förstår inte VAD de baserar sin vård på när de inte följer riktlinjerna. Det är det minsta man kan begära som jag ser det. Det är ett bra och viktigt dokument. Vad styr psykiatripersonalen? Personliga preferenser om hur det ska vara?

Socialstyrelsens nationella riktlinjer för schizofreni och schizofreniliknande tillstånd finns att läsa på nätet.

Något annat man kan läsa på nätet är VIP, vård och insatsprogrammen. Har bara tittat som hastigast där, men där ska stå vad personal ska göra vid olika diagnoser som jag förstår det.
Last edit: 4 år 7 månader sedan by Amandara.