Tidigare har rapporterats om att bättre behandling av diabetes vid schizofreni kan förbättra kognitionen, eftersom diabetes kan ge kognitiv nedsättning.

Forskarna har nu gjort prekliniska studier på teasaponin, som finns i grönt te och DHA, som finns i omega-3 preparat, som tyder på att det kan vara en tilläggsbehandling för att minska hjärninflammationen som är kopplad till fetma, diabetes typ 2 och kognitiv nedsättning.

Läs mer hos MedicalXpress.

Kommentar  
Det finns tesaponin i svart te också, 1/3 jämf med grönt te. Generellt, kvalitéskillnaden är stor. Matcha te som är ett grönt te är ett av dom bästa, men finns många bra. Priset stiger med kvalitén. Högst kocentration tesaponin har en tesort som heter saponincha. Den består endast av teplantans blommor och innehåller också tesaponiner som tebladen saknar.
Jag köpte ett paket grönt te idag för 18 kr, som jag skall börja dricka varje dag.
har druckit mycke grönt te i flera år
Grönt te smakar hö.
Tycker det här är mycket intressant. Om man dricker grönt te och äter sill, så får man kanske mindre risk för övervikt, diabetes och kognitiv nedsättning. Eftersom jag redan lever på sill, så börjar jag fundera på att börja dricka grönt te. :-)
Jag märkte att jag blev dummare, när min diabetes hade brutit ut.
Alla dessa studier... Finns det inte en risk att dem försvinner i ett hav av studier...