Nya läkemedel

Ny kunskap om nytt svenskt-danskt antipsykotikum

Gabather

Inte ännu provats på människa och 95 % av sådana preparat brukar misslyckas

Gabather har i ett flertal forskningsstudier undersökt verkningsmekanismen hos GT-002.

Resultaten tyder på att Gabather har en möjlighet att utveckla ett helt nytt läkemedel för behandling av psykos med avsaknad av allvarliga biverkningar.

Studier har visat att GT-002 är lika aktivt, som diazepam, men verkar på ett annat sätt på GABA-receptorn, vilket gör att om det används mot psykos, så slipper man biverkningar, som kramper och epileptiska anfall, som neuroleptika ibland kan ge.

En annan studie visar att GT-002 verkar på en undergrupp av GABA-A-receptorerna och är skild från diazepam i effekt. GT-002 verkar inte på samma sätt, som zolpidem och kan därför troligen inte ge trötthet.

Läs mer hos Gabather.

Läs tidigare info om att medlet hade antipsykotisk effekt hos försöksdjur.

0
0
0
s2smodern

Kommentarer   

#3 Guest 2017-09-27 10:37
Hej,

Ja tyvärr så kunde dom inte finna en maximal tolererad dos i hund. Men med gnagare gick det bättre vad jag förstått. Dom skall nu pröva i andra djurarter. Verkar vara rätt unikt att inte hitta toxicitet.. Vilket iofs är bra.
Anmäl till administratören
#2 Admin1 2017-09-26 14:58
Gabathers senareläggning av start av kliniska studier till det första halvåret 2018, från tidigare bedömning om denna höst, beror på problem att finna en maximal doseringsnivå av sitt preparat.

di.se/.../...
Anmäl till administratören
#1 Admin1 2016-04-07 11:22
Spännande projekt. Det skall bli intressant att följa de kliniska studierna. Det är vid FAS 2, som man kan vänta sig få besked om effekt finns. GABA-effekt är annars inte så vanligt vad gäller antipsykotika. Ett israeliskt företag testade BL-1020, ett GABA förstärkt antipsykotikum, men det saknade effekt.

viska.se/.../...
Anmäl till administratören