Nya läkemedel

Nytt läkemedel mot schizofreni får förtur i USA

Syneurex

Taiwanesiska företaget SyneuRx har fått två läkemedel mot schizofreni klassade av amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA, som genombrottsterapi för att få snabbare godkännande.

I år skall dessa två läkemedel genomgå sluttester.

Läkemedlen kallas SND-12 och SND-13.  SND-12 skall användas som tilläggsbehandling vid behandlingsresistens och då antipsykotika ger dålig effekt. SND-13 har inte bara effekt mot positiva symptom utan också negativa symptom och ges som tillägg till antipsykotika.

Det verkar som om både läkemedlen innehåller natrium bensoat, som är ett konserveringsmedel, som också påverkar glutamat i hjärnan. Att de har olika namn kan bero på USA:s läkemedelslagstiftning, där indikationer av icke-patenterbara läkemedel kan få "patent".

Läs mer hos Focus Taiwan

0
0
0
s2smodern

Kommentarer   

#1 Admin1 2017-04-14 17:19
Det går inte att få patent på dessa preparat i EU, därför natriumbensoat går inte att patentera. Däremot kan läkarna skriva recept på natriumbensoat kapslar, som apoteken tillverkar. Men Läkemedelsverke t kan kanske slå ner på det eller så godtager de det eftersom natriumbensoat ingår i många livsmedel, som konserveringsme del.
Anmäl till administratören