smör

Forskare i Australien har upptäckt att om möss får en ketogen diet, som LCHF,  rik på fett, men har lite kolhydrater, så minskar mössens beteende, som liknar schizofreni.

Dieten fungerar genom att tillföra annan energi till hjärnan i form av ketonkroppar och därför fungerar den bättre än med den vanliga sockerenergin eftersom ämnesomsättningen är störd i hjärnan.

Den mesta energin skall komma från fett, som smör, lax och ost. Forskarna skall nu testa dieten på ett annat försöksdjur innan kliniska studier görs. 

Läs mer hos Cairns Post.

Kommentar  
Vår gamle medlem PSR framhöll hela tiden att hjärnan mest består av fett. Fett är kanske nödvändigt för hjärnan. Anorektiska tjejer är inte så smarta.
Det är inte så kul att leva på stekta ägg och bacon dagligen.
Kan också säga två år senare att jag också kände mig mer instabil på LCHF. Kolhydrater tycks lugna mig och göra så jag känner mig trygg. Jag kan dock tänka mig testa LCHF igen för jag tycker det är intressant att se hur min kropp svarar.
Har testat LCHF men trivdes inte alls med den dieten. Tänkte slippa min diabetes.
Aha - då vet vi en sak! Jag är ingen mus!!!

Jag trappade ner på kolhydrater under ca 10 dagar innan jag var nere på vad förespråkarna kallar "strikt LCHF". Efter tre dagar i i ketos bankade jag på grannens dörr och bad honom sänka sin jäkla radio!!! (självklart stod grannen som ett fån och det fanns ingen radio).

Detta trots att jag före det varit så gott som helt symtomfri (någon viskning någon gång per år - inte mer) i SJU ÅR!!

SJU ÅR raserades efter tre dagar i ketos!!

Återigen - jag är banne mig ingen mus!!!
Jag blev dunder psykotisk på LCHF. Förknippar den dieten med psykos.
Viktigt att komma ihåg att möss har väldigt snabb ämnesomsättning jämfört med människa och därför kan energitillförsel som detta handlar om vara svårt att översätta till människa, som har en mycket långsammare ämnesomsättning än möss.