RSMHBloggen

– Jag hittade chefsöverläkaren i Köpmansgatans rännsten i lördagskväll, sa jag, han sa ”väl” i varje mening, det var nog för att manifestera sin osäkerhet för alla, eller så lider han av existentiella grubblerier.

– Det var som fan, sa väninnan, det är nog för att slippa ansvara. Hur kunde du veta att det var chefsöverläkaren?

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentarer   
Admin1
#7 Admin1 2014-11-06 06:20
Socialstyrelsen rekommenderar detta:

Om patienten får information om olika läkemedels effekter och biverkningar samt är delaktig i valet av läkemedel minskar risken för att de avbryter medicineringen.

Tror det är ovanligt med ECT vid schizofreni idag, men hon som skriver i bloggen har bipolär, där det är säkert vanligare och självmorden där är 3 gånger vanligare än vid schizofreni.
Citera
Geta
#6 Geta 2014-11-06 05:57
Jag tycker att jag blivit hjälpt inom psykiatrin och har inte blivit förnedrad. Det är inte psykiatrin som har orsakat den psykiska ohälsan.
Citera
Ready
#5 Ready 2014-11-05 22:30
Citerar Admin1:
Ready på vilket sätt sker förnedringen? En med schizofreni har bara kontakt med psykiatrin 2 % av tiden. De är väl de på rättspsyk som har mest kontakt idag.


Deras förmynderi. De låter en knappt få välja sin egen medicin trots att det står i lagen att detta är en rätt som patienten har. Sen är det naturligtvis förnedrande att en annan människa har ordinerat en elchocker. Men jag kan förstå att sådana här problem känns avlägsna när man träffar psykiatrin en gång om året.
Citera
Admin1
#4 Admin1 2014-11-05 21:55
Ready på vilket sätt sker förnedringen? En med schizofreni har bara kontakt med psykiatrin 2 % av tiden. De är väl de på rättspsyk som har mest kontakt idag.
Citera
Ready
#3 Ready 2014-11-05 21:30
Jag förstår henne. Jag tycker att Viska inte nog betonar den förnedring som en patient kan uppleva inom psykiatrin. Här fyller RSMH en viktig roll.
Citera
Admin1
#2 Admin1 2014-11-05 16:36
Jag tycker mig märka att de med mycket symptom och besvärlig sjukdom tenderar att vara arga på psykiatrin. Sedan kan tvångsvård vara en orsak förstås, men det kan ju ha att göra med besvärlig sjukdom.

Visst kan psykiatrin gjort fel och kanske inte satt in alla behandlingar, men faktum är att vissa har en svårare sjukdom och det kan inte vara psykiatrins fel. Förlossningsskador, cannabis, trauman och hjärnskador kan förvärra schizofrenin t.ex också.

Kanske mera forskarnas fel som inte hittat bättre behandlingar. Sedan kan man ju göra fel själv avbryta medicineringen ständigt t.ex så man får 6 psykoser per år, som gör att antipsykotikan slutar fungera och man kan få funktionshinder och svårigheter att klara sig.
Citera
Geta
#1 Geta 2014-11-05 15:11
Hon som skriver den här bloggen måste vara enormt bitter och frustrerad på psykiatrin.
Citera
Lägg till kommentar