Hannes Qvarfordt

Man skulle ju då kunna tycka att det är alldeles utmärkt att vi får Scientologernas hjälp att avslöja denna korrupta bransch, som psykiatrin och läkemedelsföretagen.

Det vore det, om Scientologerna själva vore en öppen, demokratisk och etiskt pålitlig organisation.

Den ligger emellertid mycket, mycket långt från den beskrivningen.

Vi har att göra med en sluten, hierarkiskt uppbyggd och pseudoreligiös sekt, med dold agenda och egna intressen inom området psykisk ohälsa.

Den binder medlemmar till sig genom skuldsättning och den trakasserar avhoppare.

Man bör akta sig för att gå i förbund med en djävul för att fördriva en annan!

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Det sägs att scientologerna är negativa till psykiatrin, därför att scientologins skapare Ron Hubbard, som var krigsveteran försökte få gratis psykiatrisk vård via Veteran Administration i USA, men blev nekad och då blev han förbannad på psykiatrin.

Scientologerna är ganska få c:a 100 000 i hela världen. De var aktiva på 70-talet i Stockholm minns jag, men har väl inte märkts så mycket tidigare. Internet har väl givit chansen att nå ut, men det är inte så lätt det heller eftersom utbudet är så stort, så de drunknar där i informationshavet.

Sedan är väl knappast scientologerna några genier heller och det är svårt att hävda sig av den anledningen. De släpps aldrig in på TV debatter och anledningen är säkert att det finns vettigare och trovärdigare psykiatrikritiker. Det lustiga med scientologerna är att de blåser upp psykiatrins betydelse och gör den därmed viktigare än vad den egentligen är. En med schizofreni tillbringar 2 % av tiden inom psykiatrin.