Anne-Sofie Höij

Låginkomsttagare! Får du inte heltid trots du vill och behöver det?

Jobb som ger skador, på villkor du inte vill ha! Och sedan låginkomstpensionär? Ditt namn är kvinna 2016! 

Fortfarande ser såväl LO–män – förhandlarna för arbetsmarknadens parter, arbetsgivare och andra, även många kvinnor – det som självklart att kvinnor inte skulle vara värda samma lön och bra arbetsmarknadsvillkor som männen i samma yrke och på samma arbetsplats! Året är 2016.

Läs mer i RSMHBloggen.

Kommentar  
Hon skulle ha haft en överenskommelse med sin man hur mycket de skulle betalat av familjens utgifter vardera. Svårt att göra något åt det efteråt.
Ska inte jämställda kvinnor kunna försörja sig själva.
Det finns en risk för kvinnor att kräva del av makens lön och pension och det är att kvinnor i låglönebranscher kan få svårare att få män med höga inkomster. Männen kommer då att försöka hitta kvinnor som tjänar bra, vilket låglönekvinnor förlorar på.
Jag har arbetat i yrken där det nästan bara funnits kvinnor, så jag har inte märkt om männen har fått högre löner.
Fast har man satsat på en långvarig utbildning har man avstått från lön under utbildningen. Studielån är en ganska låg lön och någon avskrivning av studielån fick jag aldrig. Så för mig blev det ganska stor förlust. Har inte räknat på det, men mina gamla kompisar som låg på liknande löneläge, som jag var chockade hur lite jag fick ut på sjukersättning. Nästan läge för hjärtmassage där.
Trösten kan ju vara att studielånet skrivs av om det inte finns något hopp om att man kan arbeta längre. Du menar inkomsten som högutbildade förlorar vid insjuknandet, Admin1.
Som pensionär finns bostadstillägg som jämnar ut skillnaderna mellan lägsta pensionen och de som har jobbat hela livet med lägre lön. Att insjukna i schizofreni är orättvist om man satsat på utbildning och sedan insjuknat - kan bli förluster på 10000-30000 kr eller mer per månad. Sjukdomen har man inte orsakat själv utan schizofreni slår ganska slumpmässigt. Om en enäggstvilling får schizofreni så är risken bara 28 % för den andra tvillingen. :oops:
Kvinnorna kan ju börja med att ta parti för den svage även när den svage är en man, så kanske de får den empati som de eftersträvar.
De yngre männen är inte så hopplösa.