Stockholm

Delar av Stockholms psykiatri har nyss genomgått en omorganisation.

Såväl personal som patienter oroas av förändringarna.

– Jag är orolig för att de mest sjuka patienterna faller mellan stolarna och att suicidantalet kommer öka, säger en läkare.

Läs mer i Dagens Nyheter.

Kommentar  
Tror att specialisering är bra. Hamnar man på psykossjukdomar, så klarar de säkert av ångest, ångestsjukdomar och depression. Vid psykossjukdom kan andra diagnoser skilja sig något, som t.ex OCD och depression. Diagnostiken på depression vid schizofreni skiljer sig från vanlig depression. Vid schizofreni används The Calgary Depression Scale for Schizophrenia, som kan skilja mellan depression och negativa symptom. Det är inte ofta man har psykiatriska tilläggsdiagnoser vid schizofreni.
:-x angående detta, min erfarenhet är och har varigt att det finns/Råder/Råda en del/viss typ av patienter/klienter, som fungerar som "svarta hål", i den mening jag ska förklara vad jag menar !!!!
Att de drivs av ett ord ------> lättja. Men ca 5/10
eller 6/10 som jobbar kanske inte på sjukhus där är det ett snäpp/upp "bättre" där finns det mera av det som jag skrev/sa/nämnde, bättre attityd måhända å jargong.... Men ser man till vardags-psykologin/psykiatrin då menar jag/proklamerar på personal.... Det jag skrev 5/10
eller 6/10 i den enkla vardagen psykologi ämnar jag mina tankar och psykiatri..... Där är närmast hypokrit ! Som sväller/över hoppas att ni förstår mig rätt 8) :-| :-* /jakob